24 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranları

Bu haberi okumadan ev almayın!

Ev almak isteyenlerin ilk tercihi konut kredisi kullanmak oluyor. Ancak konut kredisi faiz oranları bankalara göre farklılık gösteriyor. Vatandaşlar bankaların güncel faiz oranlarını araştırıyor. İşte banka banka merak edilen konut kredisi faiz oranları ve vadesine göre konut kredisi hesaplama...

15 soruda 2020 konut satışları!

TÜİK tarafından açıklanan 2020 yılı konut satış istatistikleri verilerine göre, Türkiye genelinde 2020 yılında toplam 1 milyon 499 bin 316 konut satış sonucu el değiştirdi. Peki en çok konut hangi ilde satıldı? 2020'de kaç sıfır konut satıldı? İşte merak edilen detaylar...

Konutta tarihi rekora son 1 ay kaldı!

Türkiye’de Kasım ayında yapılan konut satışı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18.7 azalarak 112 bin 483 oldu. Fakat yılın 11 ayındaki satışlar, 2019 yılının tamamında yapılan satışları geride bıraktı.

Konut kredisi faizleri yine uçtu!

Konut kredisi faiz oranları ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar internet üzerinden en uygun konut kredisi faiz oranı uygulayan bankayı merak ediyor.

Konutta düşük faiz hareketliliği!

Konut kredisi faiz oranlarının 0.64'e düşmesiyle eve talep arttı. Talep artışı ise konut fiyatlarında artışa yol açtı. Peki konut sektörünü neler bekliyor? İşte tüm merak edilenler...

2020 Nisan'ın ilk haftasında konut kredilerinde son durum ne?

Bankaların konut kredisi faiz oranları Nisan başında ne kadar oldu? En düşük konut kredisi hangi bankada?

Konut kredisi faiz oranları ortalaması yüzde 2’ye çıktı!

Bankaların konut kredisi faiz oranları yeniden yükseliyor. Yaklaşık bir aydır devam eden artışlar sonrası konut kredisi faiz oranları ortalaması yeniden yüzde 2 seviyesine çıktı.

Konut kredi faizleri haftaya düşüşle başladı!

Konut kredisi faiz oranları 18 Şubat 2019 haftasına düşüşle başladı. İşte yeni girdiğimiz haftada konut kredisi faiz oranlarındaki son durum...

7 banka aylık 2 bin lira taksitle konut kredisi veriyor!

7 banka ayda 2 bin lira taksitle 100 bin lira üzerinde konut kredisi kullandırıyor. Buna göre, aylık 2 bin lira ödemesiyle 129 bin liraya kadar konut alınabiliyor.

Konut kredisi faiz oranları son ayların en düşük seviyesinde!

Düşmeye devam eden konut kredisi faiz oranları son beş ayın en düşük seviyesine ulaştı. Bankaların güncel konut kredisi faizleri yüzde 1.68 oranına kadar geriledi...

Konut kredisi çekmek isteyen vatandaşlara müjde!

Binlerce kişi konut almak için konut kredisi kullanmayı planlıyor. Nakti olmayanlar için müjde geldi. Kredi faiz oranları son aylarda düşmeye başladı.

Konut kredisi faizlerinin akıbeti 16 Ocak’ta netleşecek!

Konut kredisi faizlerinin akıbeti 16 Ocak’ta belli olacak. 16 Ocak Çarşamba günü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı gerçekleşecek...

Konut kredisi faiz oranları ne zaman düşecek?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faizlerde değişiklik yapmayarak faiz oranlarını yüzde 24’te sabit tuttu. Politika faizlerinin durağan seyri konut kredisi faiz oranlarını nasıl etkileyecek?

Konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Bugün itibari ile iki banka konut kredisi faiz oranlarını güncelledi. HSBC konut kredisi faiz oranını artırırken, Şeker Finans konut kredisi faiz oranını düşürdü…

Emlak Bankası tamam, sıra konut kredisi faiz oranında!

100 Günlük Eylem Planı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Eylem Planı'nda Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete geçeceği belirtildi. Sektör temsilcileri sorunlar ve çözüm önerileri için Bakan Kurum'a rapor sundu.

Kredi ile ev alacaklar dikkat! Konut kredi faizleri güncellendi!

Kredi Pazarı, bankaların sık sık arttığı konut kredisi faiz oranları araştırdı. Bu hafta yapılan son faiz artışları güncel olarak yayınlandı.

Konut kredisi faiz oranları 1.10 bandına yükseldi!

Konut kredisi faiz oranlarının son 1 yılda yüzde 0.85'lerden yüzde 1.10 bandına yükselmesi, ev almak isteyen tüketiciye ek maliyet olarak yansıdı.

Konut kredisi faiz oranları seçim öncesine göre arttı!

Taşıt ve son kullanıcı kredilerinde de vaziyet değişik olmadı. Seçim öncesi % 1.65 olan taşıt kredisi % 1.85'e yükseldi. Tüketici kredilerinde de % 1.40 olan kredi faizi seçim ertesi % 1.65'e yükseldi.

Konut kredisi faiz oranlarında haftanın üçüncü güncellemesi yapıldı!

Albaraka Türk'ün 60 aya yüzde 0,99, 120 aya yüzde 1,01 olan faiz oranları, 60 aya yüzde 1,14 ve 120 aya yüzde 1,15 olarak ciddi yükseliş gösterdi. En düşük faiz oranı yüzde 0,96 ile DD Mortgage'ta uygulanıyor.

Konut kredisi faiz oranlarında ikinci güncelleme!

DD Mortgage yüzde 0,94 olan faiz oranını, yüzde 0,96'ya yükseltti. Bununla birlikte hala en düşük faiz oranı DD Mortgage'ta. 8 Haziran'da yapılan güncellemede Denizbank'ın 120 aya kadar yüzde 0,96 olan faiz oranı, yüzde 1,01'e çıkmıştı.

Konut kredisi faiz oranlarında seçim sonrası son durum!

Bankaların konut kredisi faiz oranında seçim sonrası ilk güncelleme yapıldı. Son güncelleme 2 Haziran 2015 tarihinde yapılmıştı. Son güncellemeye göre Denizbank'ın 120 aya kadar yüzde 0,96 olan faiz oranı, yüzde 1,01'e yükseldi.

Konut kredisi kullanan en genç müşterimiz 18 yaşında!

Türkiye İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Recep Haki de bankalarından konut kredisi kullanan en genç müşterilerin 18 yaşında olduğunu söyledi.

Kredi faiz oranları düştü yatırım arttı!

Gayrimenkul ve inşaat sektörü eylül ayında sezonun açılmasıyla birlikte hareketli günler geçiriyor. Konut satışları artmaya başlarken, özellikle ağustosta konut satışında 2014'ün rekoru kırıldı. Birçok proje yüzde 1 KDV avantajına sahipken peşinatı erteleme, faizsiz ödeme seçenekleri gibi birçok seçenek bir arada sunuluyor. İnşaat sektöründe yerli ve yabancı alıcılar büyük alımlar yapmaya başladı.

Konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Konut kredisi faiz oranlarında son durum. Bankaların konut kredisi faiz oranlarında bir düşüş yaşanıyor. Kredi Pazarı'ndan aldığımız verilere göre konut kredileri faiz oranları güncellendi.

1 haftada 108 milyarlık konut kredisi çekildi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. 2014 Ağustos ayında satılan konut adedi, 2013 Ağustos’una göre yüzde 25 arttı.

Konut kredisi kullanım hacmi arttı!

Konut kredisi kullanım hacmi arttı. Haftalık artış,Temmuz ayı ilk haftasında %0.29, ikinci haftasında %0.31, üçüncü haftasında %0.16 ve son haftasında %0.36 oranında gerçekleşti.

Konut kredisi faiz oranları güncellendi! Yüzde 0,93!

120 ay vadelendirmede konut kredisi faiz oranlarının en düşük rakamı DD Mortgage'a ait. DD Mortgage'ın uyguladığı faiz oranı yüzde 0,98'den yüzde 0,93'e geriledi.

Konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Ocak ayında yapılan güçlü faiz artırımının etkisiyle konut, taşıt, tüketici ve ticari kredi faiz oranları ortalama 200 baz puan yükselmişti. Politika faizinde 175 baz puanlık indirime gitmesi, kredi faiz oranlarını ortalama 150-200 baz puan azalttı...

Faiz düşüşü konut piyasasını canlandırdı!

"Faiz düşüşü konut piyasasını canlandırdı" diyen Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, "Ramazan ayının biraz daha durgun geçmesini bekliyorduk" şeklinde konuştu.

Kredi kullanılarak alınan ev oranı yüzde 34'e çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, bu yılın Ocak-Haziran döneminde bir önceki yıla göre yüzde 7.8 düşüşle toplam 524 bin 776 konut satıldı. İndirimlerin etkisiyle konut kredisi faiz oranlarının düşmeye başlaması, kredi kullanılarak alınan ev oranı yüzde 28’lerden yüzde 34’e çıkarttı.