28 / 03 / 2024

Kanal istanbul güzergahı

Kanal İstanbul için geri sayım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, milyonların konuştuğu Kanal İstanbul projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, "Haziran itibarıyla projemize başlamış olacağız. Bizim 10 yıldan sonra Kanal İstanbul'a ciddi bir şekilde ihtiyacımız olacak" diye konuştu.

Kanal İstanbul projesinde tapu sınırları belirleniyor!

Kanal İstanbul projesi için hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek “Yenişehir”in Başakşehir Şahintepe sınırları içinde kalan yapı adalarında tapu süreci başladı.

Kanal İstanbul için mahkeme kararı! Bilirkişi keşif yapacak!

İstanbul 10. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul projesi için keşif ve bilirkişi inceleme kararı aldı.

Kanal İstanbul'da tüm unsurlar dikkate alınıyor!

Kanal İstanbul için güzergah konusunu değerlendirerek açıklamalar yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan projenin yapımı aşamasında canlı yaşamı, su kaynakları ve topografya gibi tüm unsurların dikkate alındığını söyledi.

Kanal İstanbul'un ilk görselleri yayınlandı!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.. Kanal İstanbul'un ilk görselleri yayınlandı...

Kanal İstanbul'da yetki Kadir Topbaş'ta!

Kanal İstanbul ve Avrupa yakasında kurulacak 500 bin nüfuslu olması düşünülen projenin planlarının hazırlanması için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'a yetki verildi.

Kanal İstanbul'un güzergahı belli oldu!

İstanbul'un çılgın projesi Kanal İstanbul'un yeri kesinleşti. Proje, Küçükçekmece Gölü'nden başlayıp Sazlıdere aksından Karadeniz'e bağlanacak. Yeni şehirde yaklaşık 410 bin kişiye de iş imkanı yaratılacak.

Kanal İstanbul projesinin güzergahı yüzde 95 netleşti!

Yaklaşık 3 yıldır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen fizibilite çalışmalarında sona yaklaşıldı. Kanal İstanbul’un güzergahı %95 netleşti. Kanal İstanbul Güzergahını Planını Bakanlığa bağlı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü hazırladı.

Kanal İstanbul nereden geçecek? Güzergahı netleşti!

Başbakan Erdoğan' ın büyük önem verdiği ve İstanbul Boğazı' nı çevre felaketlerinden kurtaracak olan Kanal İstanbul ' da projenin tamamlandığı Kanal İstanbul güzergahının kesinleştiği öğrenildi...

Kanal İstanbul'un güzergahı kesinleşti!

Başbakan Erdoğan' ın büyük önem verdiği ve İstanbul Boğazı' nı çevre felaketlerinden kurtaracak olan Kanal İstanbul ' da projenin tamamlandığı Kanal İstanbul güzergahının kesinleştiği öğrenildi...

Kanal İstanbul için İtalyan, Rus ve Çinli firmalarla görüşüldü!

Kanal İstanbul projesi ile yerlilerin yanı sıra birçok yabancı şirket de ilgileniyor. Panama Kanalı projesini yapan MWH Global ve Çinli birçok şirket ihaleye ilgi duyarken, TAV da ortağı CCC ile süreci yakından takip ediyor.

Kanal İstanbul'la Türkiye'nin kasasına yılda 8 milyar dolar girecek!

Türkiye, Montrö Anlaşması'ndaki kısıtlamalar nedeniyle 28 yılda İstanbul Boğazı'ndan geçen gemilerden elde edeceği 10 milyar dolar gelirden mahrum kaldı. Kanal İstanbul tamamlandığında, Montrö by-pas olacağı için kasamıza yılda 8 milyar dolar girecek