19 / 04 / 2024

Istanbul konut projeleri

İstanbul'un ucuz bölgelerindeki 50 konut projesi!

Gayrimenkul sektöründeki gelişmelerle konut fiyatları artış gösterdi. Kurtköy, Esenyurt, Beylikdüzü, Çekmeköy, Maltepe, Kartal ve Tuzla gibi ilçelerde uygun fiyata ev alınabiliyor. İşte o bölgelerdeki 50 konut projesi...

Anadolu firmaları İstanbul'da proje yapmaya geliyor!

İstanbul'daki bu hareketi gören Anadolu merkezli firmalar da bu pazara yönelmeye başladı. Başta Ankara olmak üzere, Diyarbakır, Trabzon, Adana, Konya ve Bursa gibi şehirlerde büyük işlere imza atan inşaat firmaları İstanbul'un yolunu tuttu.

İstanbul'da 18 bin 370 markalı konut satışta çıktı!

Gayrimenkul sektörü için yılın ilk 10 ayı çok zorlu geçti. Politik belirsizlik, artan terör olayları, seçimler, yükselen kredi faizleri ve döviz kurunda görülen rekor seviyeler hem yatırımcıları hem de konut üreticileri ürküttü. Satışlar hız keserken, müteahhitler frene bastı.

En çok yeni konut Halkalı ve Esenyurt'ta yapılıyor!

Yapımına devam edilen toplam konutların 89 bin 499'u İstanbul'da. Bunun dağılımı ise 55 bin 844 konut Avrupa Yakası ve 33 bin 655 de Anadolu Yakası şeklinde yapılıyor.

İstanbul'da satışları devam eden en pahalı konut projeleri!

İstanbul’da satışı devam eden gayrimenkul projelerindeki en pahalı evleri araştırdık. Yüksek fiyatlarıyla dikkat çeken daireler konum, manzara ve site özellikleriyle birbiriyle yarışıyor. İşte o projeler...

İstanbul'daki mega projeler hangi ilçelerde fiyatları uçurdu?

İstanbul’daki mega projeler geçtikleri hatları ihya etti. En büyük artış ise İstanbul’un iki yakasını 4 dakikada birbirine bağlayan Marmaray bölgesinde oldu. Marmaray’a yakınlığına göre gayrimenkul fiyatlarındaki artış yüzde 80’leri buldu.

İstanbul'da markalı konut projesi 852, markalı konut sayısı yaklaşık 400 bin!

EVA Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin "2013 Markalı Konut Araştırması", şehrin 35 bölgesinde 852 markalı konut projesinin yer aldığını, kent genelinde markalı konut sayısının 400 bine ulaştığını ortaya koyuyor.

2013'te İstanbul'da dev yatırımlar hizmete girdi ya da temelleri atıldı!

Faaliyete geçen Marmaray, temeli atılan 3.Boğaz Köprüsü ve ihalesi yapılan 3. Havalimanı gibi uluslararası çapta projelerin yanı sıra istanbullu'nun yaşamını kolaylaştıran dev yatırımlar hizmete girdi ya da temelleri atıldı.

Konut yatırımında hangi bölgeler öne çıkıyor?

Bu yıl temelleri atılan Boğaz'ın yeni gerdanlığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 29 Ekim'de ilk etabı hizmete giren Marmaray, üçüncü havaalanı, Kanal İstanbul gibi önemli açılımlar yatırımcıların eğilimleri üzerinde büyük etki yapıyor.

Barış Dumankaya: 2014'te 500 milyon liralık yatırım yapacağız!

Barış Dumankaya 2014'te 500 milyon liralık yatırım gerçekleştireceklerini söyledi Bir yandan proje teslimi yapan, bir yandan inşaatı devam eden projeleri bulunan Dumankaya inşaat bir diğer yandan da yeni konut projelerine odaklandı...

Avrupa yakasında 250 yeni proje planlanıyor!

Gayrimenkul sektörü hızla ilerlerken İstanbul bu pastadan en çok pay alan şehir oluyor. Avrupa yakasında 250 yeni proje planlanırken, on binlerce konut stoğunun oluşması bekleniyor.