29 / 03 / 2024

Avrupa yakasında 250 yeni proje planlanıyor!

 Avrupa yakasında 250 yeni proje planlanıyor!

Gayrimenkul sektörü hızla ilerlerken İstanbul bu pastadan en çok pay alan şehir oluyor. Avrupa yakasında 250 yeni proje planlanırken, on binlerce konut stoğunun oluşması bekleniyor.


Gayrimenkul sektörü hızla ilerlerken İstanbul bu pastadan en çok pay alan şehir oluyor. Avrupa yakasında 250 yeni proje planlanırken, on binlerce konut stoğunun oluşması bekleniyor.


Türkiye ekonomisinin lokomotifi olarak gösterilen inşaat sektörü hızla yükselmeye devam ediyor. Yeni düzenlemeler sektörün hareketlenmesini sağlarken, İstanbul, bu hareketlilikten en büyük payı alan şehir olarak öne çıkıyor.


2013’ün ilk günlerinden itibaren birçok konut projesinin görücüye çıkarıldığı İstanbul’da, yeni projelerin de ardı arkası kesilmiyor. Özellikle Avrupa yakası yeni proje akınına uğruyor. Yaklaşık olarak 250 projenin hayata geçirileceği Avrupa yakasında on binlerce yeni konut yükseliyor.

Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Fikirtepe, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa gibi semtler firmalar tarafından tercih edilen bölgeler arasında yerini alırken, Avrupa yakasının merkezden uzak ilçeleri de hareketlilikten nasibini alıyor. Bu açıdan bakıldığına özellikle Beylikdüzü, Göktürk gibi noktalarda onlarca konut projesi geliştiriliyor. Yine Esenyurt, inşaat firmaları tarafından sıkça tercih edilen bölgelerden biri. Ayrıca devlet denetiminde geliştirilen ‘Yeni Şehir’lerin de önümüzdeki günlerde birçok projeye ev sahipliği yapması bekleniyor. Yeni şehirlerin başında gelen Kayabaşı, dikkat çeken bölgelerden biri olarak ön plana çıkıyor.


20 bin daire yapılacak

Şehrin en merkezi noktaları ise önemli inşaat firmalarının lüks projelerine ev sahipliği yapıyor. Özellikle karma kullanımlı ve binlerce konuttan oluşan projeler, sosyal donatılarıyla da dikkat çekiyor. İstanbul Avrupa yakası konut projelerinin dağılımı incelendiğinde, özellikle Beylikdüzü dikkat çekiyor. Yaklaşık 30 projenin yükseldiği bölgede, 2015’e kadar yaklaşık 14 bin konutun hayata geçirilmesi bekleniyor.

Esenyurt’ta da birçok konut projesinin inşaatı devam ediyor. Burada da yaklaşık 30 proje hayata geçirilirken, 12 projenin önümüzdeki sene tamamlanıp teslim edilmesi planlanıyor. Butik projelerin yanı sıra 4 bin konutluk büyük ölçekli projelere de yer verilen bölgede toplamda ise kadar 20 bin konut yapılacak.


15 konut projesi yükseliyor

Avrupa yakasında ön plana çıkan bir diğer ilçe Başakşehir oluyor. Bölgedeki projelerin çoğu 2014 tamamlanacakken, 2015 ve 2016’da teslim edilmesi planlanan projeler de bulunuyor. Bölgede yaklaşık 10 bin konut yükseliyor. İnşaat firmalarının sevdiği bir diğer bölge ise Basın Ekspres-Güneşli aksı. Yaklaşık 15 konut projesinin yükseldiği ilçede, neredeyse 5 bin yeni konut yapılacak.



 


Emlak Konut, Kazlıçeşme arsasını ihaleye çıkaracak


Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, portföyünde önemli bir yere sahip olan Zeytinburnu Kazlıçeşme’deki 111 bin 262 metrekare yüzölçümüne sahip taşınmazını arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesi ile satışa çıkardı.

İmar planlarında turizm, ticaret alanı, konut, dini tesis alanı ve eğitim alanı gibi fonksiyonları bulunan arsanın 225 bin 906 metrekare inşaat yapım izni bulunuyor. Arsanın ihalesi ise 24 Aralık 2013 günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek.

Arsada ticare ve konut alanı olarak belirlenen alanda iş ve alışveriş merkezleri, toptan ve perakende ticaret, ofis, büro, konut, rezidans, özel sosyal ve kültürel tesisler, restoran, otopark, spor, eğlence, dinlenme, kapalı havuz, balo-konferans-sergi salonları, sinema hizmet alanlarını yer alabilecek. Bu alanın emsali 2 olarak belirlenirken maksimum yükseklik 70 metre olarak belirlendi.

Turizm ve ticaret alanında ise iş ve alışveriş merkezleri, toptan ve perakende ticaret, ofis, büro, özel sosyal ve kültürel tesisler, restoran, otopark, spor, eğlence, dinlenme, kapalı havuz, balo-konferans-sergi salonları, sinema, özel eğitim ve özel sağlık tesis alanı yer alabilecek.


Lansman fiyatlarıyla iki haftada 215 daire sattı


K Yapı ve Solid İnşaat konsorsiyumu tarafından Ataşehir’de hayata geçirilen Trendist Ataşehir projesi gördüğü yoğun ilgi nedeniyle lansman sürecinde satışa sunduğu konut sayısını artırdı. Lansman fiyatlarıyla satışa sunulan 100 konut rakamına 200 daire daha ekleyerek 300’e yükseltildi.

Projede iki hafta içinde lansman kapsamında avantajlı fiyatlarla satışa sunulan 100 dairenin satışı tamamlandı. Trendist Ataşehir projesinin satış performansı ile ilgili bilgi veren K Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Murat Karaduman, projenin beklenenin üzerinde bir ilgiyle karşılandığını söyledi. Karaduman, “Lansmana özel fiyatlarla satışa sunduğumuz 100 daire adedini gelen yoğun talepler nedeniyle artırdık. İki hafta içinde 215’e daire satışı gerçekleştirdik. Aldığımız taleplere yönelik verdiğimiz sözü tutmak için 85 dairemizi daha lansman fiyatlarıyla satışa sunacağız, böylece 300 daireyi lansman sürecinde satışa sunmuş olacağız” dedi.

16 bloktan oluşan projede 820 adet konut bulunuyor. Toplam 275 bin metrekare inşaat alanına sahip projenin 2015 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.


‘İstanbul’un değeri sanat ile artacak’


Bay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı, İstanbul’un insanların yalnızca iş için geldikleri bir yer değil, bir yaşam merkezi olarak konumlanmasının her geçen gün daha çok taraftar bulduğunu söyledi. İstanbul’un küresel gayrimenkul pazarındaki marka değerini de bu perspektiften yola çıkarak oluşturmanın daha akıllıca olduğunu belirten Erol Özmandıracı, “Sanata yatırım yaptığınız zaman onun getirisini hayatın pek çok kesiminde yaşıyorsunuz” diye konuştu.

Özmandıracı, “İstanbul’un, yabancı yatırımcı için yaşanabilecek dünya standartlarında bir kültür kenti olabilmesi için şehircilik anlayışının yaşam kalitesi ile desteklemesine ihtiyacı var ” şeklinde ifade etti.

Özmandıracı, “İstanbul’da bugün yaşadığımız estetik sorunların en büyük kaynağı yüzyıllardır sanata verilen eksik değer. Bunu değiştirmek elimizde. Hem özel sektör hem de gayrimenkul sektörü olarak bunu misyon edinmemiz lazım. 42 Maslak yaşam ve sanat merkezli bir proje olarak Maslak’ın merkezinde bu bakış açısıyla yükseliyor ve 2014 yılında tamamlanacak” diye konuştu.


HÜLYA ÇAYLAK/ Milliyet Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri