25 / 04 / 2024

İstanbul'un ucuz bölgelerindeki 50 konut projesi!

 İstanbul'un ucuz bölgelerindeki 50 konut projesi!

Gayrimenkul sektöründeki gelişmelerle konut fiyatları artış gösterdi. Kurtköy, Esenyurt, Beylikdüzü, Çekmeköy, Maltepe, Kartal ve Tuzla gibi ilçelerde uygun fiyata ev alınabiliyor. İşte o bölgelerdeki 50 konut projesi...


Gayrimenkul sektörü son 15 yılda meydana gelen gelişmeler konut fiyatlarını arttırdı. İstanbul'da metrekaresi 3 bin TL'nin altında konut bulmak imkansız. İlçe merkezlerinde konutların metrekareleri 8-12 bin TL seviyesine kadar çıkabiliyor. Orta ve alt gelir grubunun İstanbul'da konut yatırımı yapmak için Pendik, Kurtköy, Beylikdüzü, Esenyurt gibi semtlerde ev bakması gerekiyor. 


FİYATLAR UÇTU

İstanbul'un merkezi haline gelen bölgelerde arsa maliyetlerinin çok yüksek olması ve arsa stokunun giderek azalması konut fiyatlarını arttırdı. Ucuz fiyatlarla konut almak isteyenler için 50 konut projesi sizler için araştırıldı.


7 İLÇEDEKİ UCUZ KONUT PROJELERİ

Güneş Gazetesi'nden Yunus Çağlar'ın haberine göre, metro, metrobüs gibi ulaşım projeleri İstanbul'da konut fiyatlarının yükselmesine neden oldu. İstanbul’un çeperlerine ulaşımı kolaylaştıran projeler bölgelerde de ulaşılabilir fiyatlı yeni konut bölgeleri oluşmasına katkı sağlıyor.  Kurtköy, Esenyurt, Beylikdüzü, Çekmeköy, Maltepe, Kartal ve Tuzla gibi bölgelerde geniş arsa stokları ve merkeze göre ulaşılabilir fiyatlı arsalar konut projelerini arttırıyor.


KONUTA ULAŞIM DOPİNGİ

İstanbul’da ulaşım projeleriyle merkeze bağlanan ilçelerin sayısı artıyor. Yeni gelişim bölgeleri İstanbul’da günümüzde orta ve alt gelir grubunun ulaşabileceği konut projelerini sunuyor. Bölgeler de arsa fiyatlarının merkeze göre daha düşük olması ve ulaşım projeleriyle merkeze erişimlerinin kolaylığı dikkat çekiyor.


GAYRİMENKULDE AMORTİSMAN SÜRESİNİN ÖNEMLİ

Ulaşılabilir fiyatlı konut üretilen bölgelerde yatırım amaçlı konut alınıyor. Alıcıların bir çoğu, işine yakın yerlerde kirada oturup ulaşabileceği fiyattan konut satılan yerlere yatırım yapmak ve burada evini kiraya vermek istiyor. Bu şekilde hem ulaşabilir bir ev satın alıp hem de gelecekte bu evi satıp üzerine biraz daha ekleme yaparak daha merkezi bir lokasyonda ev almayı planlıyor. Bu sebeple geri dönüş süresinin önemi artıyor.


KONUT YATIRIMLARININ GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ

- İstanbul'un Esenyurt ilçesinde konut fiyatları yaklaşık 225 bin TL konut yatırımının geri dönüş süresi ortalama 19 yıl.


- Beylikdüzü’nde ise ortalama 325 bin TL'lik bir evin yatırımının geri dönüş süresi 25 yıl.


- Orta ve alt gelir grubuna yönelik konut projelerinin bulunduğu Pendik-Kurtköy'de konut yatırımının geri dönüş süresi ortalama 23 yıl. 


- Ulaşım kolaylığıyla yıldızı parlayan Sultanbeyli’de ortalama konut fiyatı 295 bin TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ortalama 20 yıl. 


- Sabiha Gökçen Havalimanı’na olan bağlantıları, TEM otoyolu ve TEM-Kartal bağlantı yolu nedeniyle merkez haline gelen Sancaktepe'de ortalama konut fiyatı 300 bin TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 20 yıl.



  İstanbul




Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı, Yeni konut projeleri