19 / 04 / 2024

Hakan erilkun kimdir

Emlak sektörü seçim ve siyasi çalkantı engelini aştı!

Maketten yapılan satışların TÜİK sayısal verilerinde görünmemesine rağmen geçtiğimiz yıl, 1 milyon 290 bin adet konut satılmasının yansı sıra kiraların da tavan yaptığını belirten Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, yaklaşık 435 bin adet konutun kredili satıldığını ifade etti.

Son 6 ayda yüzde 35'lere yakın kira artışı yaşandı!

Emlak sektörü, belirsizliklerin damga vurduğu 2015 yılında ekonominin lokomotifliğini üstlenmeye devam etti. 2014 yılında 1 milyon 165 bin olan konut satışları, 2015'i 1 milyon 200 bin ile kapattı. 2016 hedefi ise 1.5 milyon rakamını geçmek.

Gayrimenkullerdeki fiyat artışı arsa tapulu emlak fiyatlarını tetikliyor!

Emlak metrekare fiyatlarının 3.500 TL barajına yaklaştığı İstanbul’da, talepler ikincil nitelikteki gayrimenkullere yoğunlaşmaya başladı. Yaşanan demir fiyatlarındaki hızlı yükseliş, yapı ruhsatı, KDV oranındaki artış, Suriye başta olmak üzere Arap ülkelerinden göç ve seçimler gibi nedenlerle özellikle proje bazlı gayrimenkullerde yaşanan büyük fiyat artışları gözleri ikinci nitelikli olarak nitelenebilecek arsa tapulu emlaklara çevirdi.

Hakan Erilkun: Önümüzdeki 5 yılda yatırımlar emlağa yönelecek!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, piyasanın likidite sorununu aşmasını sağlayacak konut desteği uygulamasıyla alıcıların planlamalarının hız kazanacağını belirterek, “önümüzdeki 5 yılda yatırımların emlağa kesintisiz yönelmesi söz konusu olacaktır” dedi.

İstanbul'da kiralık ev fiyatları en çok hangi bölgelerde arttı?

Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük illerin kiralık konutlarında büyük artışlar görülüyor. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, İstanbul’da kira fiyatlarının son 3 ayda en çok artış gösterdiği bölgelerin Gaziosmanpaşa, Kadıköy ve Beşiktaş olduğunu belirtti.

Gayrimenkul satışları nasıl yapılmalı?

Yüksek tapu harcından kaçınmak isteyen veya sağ iken yerlerin paylaşımını düşünen mal sahipleri acaba bağış yolunu mu tercih etmeliyiz sorusunu sıklıkla soruyor. Peki hangi yol tercih edilmeli?