29 / 03 / 2024

Ev fiyatları artacak mı 2021

Konut alacaklar dikkat! Faizler düşüyor mu?

Konut almak isteyen vatandaşlara özel imkanlar sunan kamu bankalarının konut kredisi faiz oranları merak ediliyor. Ev alacak vatandaşlar banka banka faiz oranlarını öğrenerek karşılaştırma yapmak için araştırmalarına başladı. Peki bankaların güncel konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Türkiye'de ortalama ev fiyatları ne kadar?

TÜİK tarafından açıklanan verilerde Mayıs 2021'de Türkiye'de 59 bin 166 adet konut satıldığı belirtildi. Bu rakamla konut satış rakamları geçtiğimiz yılın Mayıs'ına göre yüzde 16,2 arttı. Peki Türkiye'de ortalama ev fiyatları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Konutta fiyatlar ne olacak?

Demir fiyatlarında yaşanan hızlı artış sanayi ve inşaat sektörü temsilcilerini endişelendiriyor. Fiyat artışlarının sorunlar yarattığına ve söz konusu yükselişlerin ev fiyatlarını da etkilemesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çeken gayrimenkul temsilcileri, hızlı yükselişler için denetim talep etti.

Konut iyi bir yatırım mı?

Konut yatırımı yapmak mantıklı mı? Son dönemlerde gayrimenkul, ağırlıkla da konut yatırımının yerinde bir tercih olup olmayacağı sorusu araştırılıyor...

İnşaat sektöründe 2021 beklentileri!

2020 birçok sektöre fazlasıyla acı çektirirken inşaatın korona kaynaklı sorunlara rağmen canlandığı, çarkların dönmeye başladığı bir yıl oldu. Peki inşaat sektörünün 2021 beklentileri ve ihtiyaçları neler?

Kovid-19 sonrası konut tasarımları ve mimari değişti!

Kovid-19 salgını ile beraber vatandaşların konut talepleri de değişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Evden çalışma kültürü yerleşiyor, insanımız bahçeli, geniş balkonlu, teraslı ev istiyor” diye konuştu.

Ev alacaklar dikkat! Faizler artıyor mu?

2020 yılının son günlerinde konut kredisi faiz oranları yükselişini sürdürüyor. Ev alacak vatandaşlar bankaların güncel konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor...

Konut satış hızında Türkiye birinci!

Türkiye dünyada konut fiyatlarının en hızlı arttığı ülke oldu. Peki konutta dünya birinciliği nasıl geldi? Müthiş bir dalga mı yakalandı?