28 / 03 / 2024

Mermerler Plaza’a Mart’ta teslim!

 Mermerler Plaza’a Mart’ta teslim!

Kılıçoğlu Group, son dönemde İstanbul ’un en prestijli iş alanlarından biri haline gelen Kozyatağı’nda 41 milyon dolarlık yatırımla Mermerler Plaza projesinin inşaatını gerçekleştiriyor. Sivil kentsel dönüşüm çalışmalarına örnek olarak gösterilen Mermerler Plaza’nın 2015 yılının mart ayında tamamlanıp faaliyete geçirilmesi planlanıyor.


İnşaat sektöründe özel projeleri ile adından söz ettiren Kılıçoğlu Group’un 41 milyon dolarlık yatırımla Kozyatağı’nda hayata geçirmeye hazırlandığı, prestijli iş merkezi Mermerler Plaza, 2015 yılının Mart ayında faaliyete geçecek. LEED GOLD sertifikasını alan ve sivil kentsel dönüşüm örneği olarak gösterilen projenin iki bloğu bankalar ve restoranlara kiralanacak.Kartal’da Hukukçular Towers ve Kuriş Kule projelerinin inşaat ve satışını gerçekleştiren Kılıçoğlu Group, son dönemde  İstanbul  ’un en prestijli iş alanlarından biri haline gelen Kozyatağı’nda 41 milyon dolarlık yatırımla Mermerler Plaza projesinin inşaatını gerçekleştiriyor. Sivil kentsel dönüşüm çalışmalarına örnek olarak gösterilen Mermerler Plaza’nın 2015 yılının mart ayında tamamlanıp faaliyete geçirilmesi planlanıyor.


LEED GOLD sertifikası alan çevreci projenin iki bloğu ise bankalar ve restoranlara kiralanacak. 


Mermerler Plaza’nın yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgisini çektiğini belirten Kılıçoğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Talat Kılıç, 


“Projemizde yer alan yüksek kuleyi komple kiralamak üzere görüştüğümüz birkaç firma var. Görüşmelerimizden olumlu sonuç alamazsak Ekim ayının sonuna doğru kat kat satışına ve kiralamalarına başlamayı planlıyoruz” dedi.


Panaromik İstanbul ve Adalar manzarası 


Mermerler Plaza, 35 bin m2 toplam kapalı alana sahip. Tabandan birleşik 3 bloktan oluşan projede, 23 katlı ofis bloğunda 46 ofis ve 9 mağaza, 6 katlı müstakil tek ofis binası ve 2 mağazanın yanında 2 katlı dükkan bloğu bulunuyor. 4 kat kapalı otoparkı bulunan projede, ofislerin büyüklükleri 350 ile 700 m2 arasında değişiyor. 


Bina yüksekliği 95 metreyi bulan Kılıçoğlu Mermerler Plaza, panoramik İstanbul, deniz ve Adalar manzarasına sahip. Mermerler Yatırım’ın arsası üzerinde yükselen proje, 4 metrelik kat yüksekliği ile ferah bir ofis ortamı sunuyor. Mermerler Plaza’da ofislerin metrekare fiyatları 6bin 500 ila 7 bin 500 dolar  arasında değişiyor. Kozyatağı Mermerler Plaza projesinde mağazalarda satışların yanı sıra kiralama olanağı da bulunacak. Projenin iki bloğu bankalar ve restoranlara kiralanacak.  


 


İç bükey-dış bükey cephe sistemleri


Yüksek plazaların temel sorunu olan açılamayan pencereler konusuna da çözüm getiren Mermerler Plaza’da ısı kontrollü yüksek kaliteli açılabilir, ithal cam cephe sistemleri kullanılıyor. Projede, Türkiye’de ilk kez iç bükey ve dış bükey cephe sistemleri kullanıldı. 


Kirli havayı emerek ortamdaki oksijen seviyesini dengeleyen sistemlerinin yanı sıra binada teknik olarak, tam otomasyonlu yüksek yapı yangın yönetmeliğine uygun yangın tesisat ve yangın söndürme sistemleri, X-RAY ve kapı dedektör sistemine de yer veriliyor.


Elektrikli Araçlara Şarj Ünitesi


V.İ.P asansör ve otopark kullanımı, vale parking hizmeti, elektrikli araç şarj üniteli otopark alanı, tüm projeyi destekleyecek güçte jeneratör, yangın asansörleri, ulaşım asansörleri, özel peyzaj ve yeşil alanlar ile dinlendirici süs ve şelale havuzları projenin özellikleri arasında yer alıyor.