19 / 04 / 2024

İzka İnşaat Kütahya Modern ile şehri dönüştürüyor!

İzka İnşaat Kütahya Modern ile şehri dönüştürüyor!

Kütahya Belediyesi ve İzka İnşaat tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Kütahya Modern projesi, Ktühya'nın kentsel dönüşümünde önemli bir role sahip


Kütahya Belediyesi ve İzka İnşaat tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Kütahya Modern projesini Emlaktasondakika.com'a değerlendiren İzka İnşaat Kurumsal İletişim Koordinatörü Sedef Dugalı, müşterilerinin evlerine taşınmak için sabırsızlandıklarını dile getirdi.


Kütahya Modern projesi nasıl doğdu?

17 Mayıs 2013 tarihinde Resmi Gazetede ilan edilen Başbakan ve Bakanlar Kurulunun imzaladığı, Cumhurbaşkanın onayladığı Kütahya'daki yaklaşık 5 milyon m2'lik bir alanda 8877 konutu ilgilendiren Kentsel Dönüşüm alanı için çalışmalara başlandı. Bu doğrultuda, kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilecek yıkım ve yapım işleri için Kütahya Belediyesi ile bizler startı verdik. Dönüşüme başlayan en hızlı il olma özelliğini kazanan Kütahya, Osmangazi Mahallesi'nde bulunan 682 konutun dönüşümüyle yeni yaşam alanlarına kavuşma adına ilk adım atılıyor, İzka İnşaat olarak Kütahya'ya böyle yapılar kazandırdığımız için gurur duyuyoruz.

Daha önce Eskişehir çevre düzenlemesini yaptık, Türkiye'nin her yerinde imzamız var, Kütahya'da bizim için çok önemli bir şehir. Anadolu'nun her köşesi değerli. Güvenli ve kaliteli yapılar inşa ediyoruz. Kütahya Modern ile Kütahya değerlenecek ve bölge cazibe merkezi haline gelecek.


Hedef sadece Kütahya Modern mi?

Elbette hayır. Kütahya için yeni  bir yaşam alanı yaratmak başlıca hedefimiz. Bu yüzden de Kütahya Belediyesi ile işbirliği içerisindeyiz. 

Kütahya Modern'in 2. Etabının startını da veriyoruz. Özellikle 4+1 isteyen çok sayıda müşterimiz oldu, insanların talepleri bizim için önemli, insanların ihtiyaçları doğrultusunda projelerimizi yapıyoruz. Güvenlik ve kalite bizim için önemli. Çünkü her şeyden önce insana değer veriyoruz. 

Kütahya Modern'in etrafı bir cazibe merkezi haline gelecek. Yeni yapılacak adliye binası, okul, hastane, yine bizlerin imzasını taşıyan inşaatı devam eden 2500 kişilik spor salonu bölgenin çehresini değiştirecek.


Kütahya Modern'in farkı nedir?

Kütahya Modern, konsept bir proje. 7/24 güvenlik sistemi, çocuklara ve yetişkinlere özel alanlar, geniş peyzaj alanı, peyzaj alanı içerisinde dinlenme alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuk aqua su oyun parkı sağladığımız olanaklar arasında. Ayrıca binalar arasındaki mesafeyi maksimum düzeyde tutarak komşular arasında da rahatlık sağlıyoruz. Dediğimiz gibi her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük. 

Çocukları TV ve İnternet bağımlılığından kurtarmak en büyük isteğimiz. O yüzden açık ve kapalı spor alanlarının yanı sıra, çocuklara özel aqua su oyun parkı ve bisiklet yolları ile birlikte kum havuzu yapıyoruz. Çocuklar yaz tatillerinde evlerinde oturmanın keyfini yaşayacak. Sitenin 7/24 güvenlik sistemi sayesinde ailelerin de aklı çocuklarında kalmayacak, hem komşuluk ilişkileri gelişecek hem de çocuklar akranları ile arkadaşlık ilişkilerini geliştirecekler.


Kütahya Modern'in temel sistemi nasıl?

Bizler, ‘İnsan Canından Daha Değerli Bir Şey Yok' düşüncesi ile hareket ediyoruz. Son deprem yönetmeliğine uygun inşaat sistemi uygulayarak, Jet-grout Kazık ve Tünel Kalıp Sistemi ile binalarda depreme karşı olağanüstü koruma sistemi geliştirdik. Her bir bloğun altına özel olarak çakılan 212'şer adet Q-80 çapındaki Jet-Grout kazıklar ile depreme karşı koruma arttırdık. Proje toplamında 14.544 mt jet-grout kazıkta 4.000 ton çimento kullandık. Blok altlarında fore kazıkların üstünde 100 cm kalınlığında radye temelle bina oturması sıfıra indirgenerek, sadece temellerde toplamda 6.400 m3 beton, 320 ton demir kullandık. 

Düşünün, insanlar ileri teknoloji ile Dubai'de denizin üzerine bina dikiyor. Bizler de bu ileri teknolojilerden yararlanarak binalarımızı yapıyoruz. Temel sistemi dışında, ses ve ısı yalıtımı da çok önemli. Dış cephede uygulanan ses ve ısı yalıtımının dışında katlar arasında da ses ve ısı yalıtımına önem veriyoruz.


Yatırımcılar bu projeden kazanç sağlayabilecek mi?

Oldukça fazla kazanç sağlayacaklar. Çünkü, hem Kütahya Modern'in çevresi yeni adliye sarayı, okul, hastane, 2500 kişilik spor salonu ile değerlenecek, hem de satın aldıkları daireler birkaç yılı bulmadan aldıkları fiyatı katlayarak artacak. Tabii ki projenin özellikleri buna en büyük etken.  Bizler İzmir'de, İstanbul'da ve diğer illerde yaptığımız tüm projelerde, projenin değerinin nasıl arttığını gördük. Daire satın almayan çok sayıda müşterimiz, bir yıl sonra aynı daireyi çok daha yüksek fiyata satın aldılar. Yani, kısacası temelden daire sahibi olmak insanlara çok kazandırıyor.


Tapuları teslim etmeye ne zaman başlıyorsunuz, satışlarınız nasıl?

Sadece Haziran ayı içerisinde 20 adet satış gerçekleştirdik. Dairelerimizi satın alan müşteriler taşınmak için sabırsızlanıyorlar. Satışlarımız çok iyi gidiyor. Bizler de dairelerimizi teslim etmek için sabırsızlanıyoruz. İnsanların yuvalarında huzur içerisinde yaşamaları bize daha çok güç veriyor.  Daire sahibi olan müşterilerimizin tapuları hazır. 10 gün içerisinde tapularını teslim edeceğiz.  İçerisinde 4+1 dairelerin ağırlıkta bulunduğu 4. Bloğumuzun temelini de hayırlısı ile attık. 4+1 talebinde bulunan çok sayıda müşterimiz vardı, onları daha fazla bekletmeden 4+1 satışlarımıza da başladık.



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler