25 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankapark projesi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankapark projesi!

Yılda en az 10 milyon kişini ziyaret edeceği ve Avrupa'nın en büyük temaparkı olacak Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankapark projesi Mart ayında açılacak...


Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı  tarafından hayata geçirilen ve Avrupa'nın en büyük temaparkı olma özelliğine sahip olan Ankapark'ın kapalı alanı Mart ayında açılacak. 2 bölümden oluşan park içerisinde 1270 adet oyuncak yer alıyor.


İstanbul Yolu’na paralel 4.2 kilometre uzunluğunda 2 milyon 100 bin metrekare genişliğindeki bir alan üzerinde hayata geçirilen Ankara Ankarapark'a yılda en az 10 milyon ziyaretçi gelmesi bekleniyor. Doğal yaşam alanlarının yer alacağı projede 150 bin adet boylu fidan dikiliyor.


Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankapark projesinin açık alanı 1 milyon 46 bin 600 metrekare, kapalı alanı 16 bin 100 metrekare olarak tasarlandı. Projenin kapalı alan içerisinde  bin metrekarelik Lazer-Tag çadırı, 10 bin metre karelik atari çadırı, 10 bin metrekarelik dinozor ormanı çadırı, 5 bin metrekarelik dinozor müzesi ve 5 bin metrekarelik içinde sinemalar yer alacak.


Giriş ücretinin 50 TL'den başladığı Ankapark'ta 100 bin metrekarelik  gölet ve dev fıskiye bulunacak. Ayrıca projenin giriş kısmında 6 bin 500 araç kapasiteli otopark yeri yapıldı. Parkın içinde  5 kilometre ray uzunluğunda bir “kara tren” de yer alacak.



Esra Nur AÇKI / Konuttimes.com