29 / 03 / 2024

Avrupa'nın en büyük tema parkı, Ankara Ankapark!

Avrupa'nın en büyük tema parkı, Ankara Ankapark!

Mart ayında açılacak olan Avrupa'nın en büyük tema parkı, Ankara Ankapark. Proje tamamlandığın Ortadoğu'nun en büyük hayvanat bahçesi olma özelliğine sahip olacak...


Avrupa'nın en büyük tema parkı, Ankara Ankapark... Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından,  Ankara Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi arazisi üzerinde yükselen Ankapark projesine yılda en az 10 milyon ziyaretçi gelmesi planlanıyor.


Ankara Ankapark projesinde Türkiye'de bir ilk olacak Safari Park bulunacak. 1 milyon 46 bin 600 metrekarelik alanı açık alana sahip olan proje toplam 2 milyon 100 bin metrekarelik alan üzerinde yükseliyor. Projenin Mart ayında açılacak kapalı alanı 16 bin 100 metrekare.


Anka Park projesinde 1.217 adet oyuncak, Universal Studio Sinema Sistemi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday 70 metrelik dev dinozor yer alıyor. Projenin giriş ücreti 50 TL olarak belirlendi. 


150 bin adet boylu fidanın dikildiği Ankara Anka Park projesinde doğal alan 940 metrekare olarak tasarlandı. Proje tamamlandığında Ortadoğu'nun en büyük hayvanat bahçesine sahip olacak.


Ankara Ankapark'ın içerisinde 5 bin metrekarelik Lazer-Tag, 10 bin metre karelik atari çadırı, 10 bin metrekarelik dinozor ormanı çadırı, 5 bin metrekarelik dinozor müzesi, 5 bin metrekarelik içinde sinemaları da barındıran dinozor restorantı çadırı yer alıyor. 


Esra Nur AÇKI / Konuttimes.com