25 / 04 / 2024

Ankara'ya boğaz ve simge kule yapılacak!

Ankara'ya boğaz ve simge kule yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Avrupa' nın en büyük tema parkının "Ankapark" olacağını anlatarak, bu projenin Ankara turizmi için en büyük yatırım olacağını aktardı...



Ankara'ya aşık olduğunu anlatan Gökçek, "Ankara benim hayatım, benim sevdam, benim toprağım, ben Ankara ile Ankaralı kardeşlerimle kader birliği yaptım. Ben bu şehri evim, ocağım, yuvam olarak gördüm. Sizleri de aynı çatı altında bir arada yaşadığımız kardeşlerim  olarak görüyor, öyle benimsiyor, öyle kabul ediyorum" ifadesini kullandı.


Gökçek, kendilerinden önce Ankara'ya birçok yönetimin geldiğini ancak hiçbirinin kendi dönemlerindeki kadar üretmediğini, eser meydana getirmediğini belirtti.


"Seçim sürecinde bol keseden atanlar var. Eser üretmekten, hizmet üretmekten, proje üretmekten bahseden yok. Seçim kampanyalarını proje anlatmak üzere değil karalama yapmak, çamur atmak, iftira atmak üzerine kurmuşlar" diyen Gökçek, en iyi bilinen işin bu olduğunu savundu.


Gökçek, "Onların ellerinde yıllardır tek bir proje var, yalan atmak, iftira atmak, milli birliğimizi, kardeşliğimizi, toplumsal barışımızı hedef almak" diye konuştu.


Ankara'yı 2023 hedeflerine ulaştıracak, projeler anlatacağını belirten Gökçek, daha sonra 18 projeyi tanıttı.


-Ankara'ya boğaz ve simge kule-


Avrupa'nın en büyük tema parkının "Ankapark" olacağını anlatan Gökçek, bu projenin Ankara turizmi için en büyük yatırım olacağını aktardı.


Gökçek, 100 bin metrekarelik kapalı alana sahip parkı 12 ay boyunca turizme açık tutmayı amaçladıklarını kaydetti. Parkta, büyüklü küçüklü bin 217 oyuncak bulunduğunu bildiren Gökçek, ilk yıldan itibaren 5 milyon ziyaretçinin gelmesi planlanan park için hedefin 10 milyon ziyaretçi olduğunu kaydetti.


Ankara'nın da bir boğazı olacağı projeden bahseden Gökçek, İmrahor Vadisi'nde, birinci etapta yer alacak 11 kilometrelik dev kanal etrafında dizilen villalar, kafe restoran ve benzeri yerler, dinlenme alanlarının bulunacağını bildirdi. Gökçek, bu yatırımın 5 yılda bitmesini planladıklarını, Eymir Gölü ile Gölbaşı Mezarlığı arasındaki su arıtma tesisinde elde edilecek suyun kanalı besleyeceğini ifade etti.


Başbakan Erdoğan'ın hediyesi olacak havalimanı metro projesi de bulunduğunu bildiren Gökçek, "Sayın Başbakanımızın talimatı ile Ulaştırma Bakanlığı tarafından başlatılan Sıhhiye/Havaalanı Metro Projesi, Sıhhıye, Gar, Gençlik Parkı, Hacıbayram, Siteler, Aydınlıkevler, Kuzey Ankara, Pursaklar, Saray, Fuar Alanı ve Havaalanı arasında işleyecek" dedi. Gökçek, toplam uzunluğu 30 kilometreyi bulacak hattın 5 yılda bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.



AA