25 / 04 / 2024

Ankapark Ankara'nın neresinde?

Ankapark Ankara'nın neresinde?

Ankapark projesi 2 milyon 100 bin metrekare genişliğindeki bir alana kuruluyor. 2 yıl içerisinde mevcut hayvanat bahçesinde ve Türkiye'de olmayan birçok tür bulundurulacak olan Ankapark Ankara'nın neresinde?


Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Ankapark projesinin 1 milyon 46 bin 600 metrekarelik kısmı açık alan olarak tasarlandı. 1.217 adet oyuncak, Universal Studio Sinema Sistemi ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye aday 70 metrelik dev dinozorun yer aldığı Ankapark'ı yılda en az 10 milyon kişi ziyaret edecek. 


Türkiye'de ilk Safari Parkı'n yer alacağı Ankapark Ankara 2 yıl içerisinde mevcut hayvanat bahçesinde ve Türkiye'de olmayan birçok tür bulundurulacak. Ankapark'ın içinde yer alan Temapark'ın açılış tarihi Ağustos ayı olarak belirlendi.


Anka Park projesinde 150 bin adet boylu fidan dikiliyor. Bu sayede Ankaralılar doğal yaşama doyacak. Projenin 940 bin metrekarelik kısmı doğal yaşam alanına ayrıldı. Projede 6 bin araç kapasiteli, 278 bin metrekarelik otopark alanı bulunuyor.



Ankapark Ankara'nın neresinde?

2014 yılının sonunda tamamen bitirilip açılacak olan Ankapark projesi halkın ziyaretine açıldı. Ziyaret kapsamında otobüs seferleri düzenleniyor. Ankapark Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından inşa ediliyor. Proje bittiğinde Türkiye'nin en görkemli mimari örnekleri proje içinde olacak. Ankapark İstanbul Yolu’na paralel 4.2 kilometre uzunluğunda 2 milyon 100 bin metrekare genişliğindeki bir alana kuruluyor. 



Ankapark'ın içinde 5 bin metrekarelik Lazer-Tag çadırı, 10 bin metre karelik atari çadırı, 10 bin metrekarelik dinozor ormanı çadırı, 5 bin metrekarelik dinozor müzesi, 5 bin metrekarelik alan içinde sinemalar bulunuyor.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’nın merkezinde, ziyaretçilerin kendi ilgi alanına göre eğlenebileceği, gezebileceği, aktivitelere katılabileceği bu kadar büyük bir alanın bulunmadığını belirtti. 


Esra Nur AÇKI/Konuttimes.com