03 / 05 / 2024

Tarsus'ta çok amaçlı iş merkezinin temeli atıldı!

 Tarsus'ta çok amaçlı iş merkezinin temeli atıldı!

Tarsus Belediyesi Çok Amaçlı İş Merkezi' nin temeli törenle dualar eşliğinde atıldı. Altaylılar mahallesinde bulunan iş merkezinin temel törenine Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, katıldı...



Tarsus Belediyesi Çok Amaçlı İş Merkezi'nin temeli törenle dualar eşliğinde atıldı. Altaylılar mahallesinde bulunan iş merkezinin temel törenine Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Şevket Can, Bahşiş Belediye Başkanı Mustafa Sarı, MHP Tarsus İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur, Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Ali Rıza Genç, Tarsus TURKAV Başkanı Hasan Sarı, belediye başkan yardımcıları, il genel ve belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, muhtarlar, mahalle sakinleri ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı. 


Temel atma töreninde konuşma yapan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Altaylılar mahallesinin Tarsus'un en gözde yerleşim yerlerinden birisi haline geldiğini söyledi. 


Başkan Kocamaz: "Yıl 1994 4 Nisan'da görevi devralmışız 16 Ocak'ta hemen yanı başımızda ki burası o zaman çok bakir bomboş bir alan burada Ülküköy Kooperatifin temel atma töreninde sizlerle beraber olmuştuk. Aradan 19 yıl geçti. 

Burası Tarsus'un en gözde en dikkat çeken yerleşim yerlerinden birisi haline geldi. 


Tabii sadece burası değil Tarsus'un Şehitler Tepesi, Ergenekon, Kırklarsırtı gibi Akşemsettin gibi mahalleleri de yeni Tarsus olarak Tarsus yerleşim birimine katıldı. Elbette bu kentin geçmişi lO bin yıl öncesine dayanıyor. 

lObin yıllık bir kentte geçmişle geleceği buluşturmak ve kenti yeniden şekillendirmek, kente işlev vermek, kenti yeniden dikkat çeker duruma getirmek çok önemliydi. Bugün geldiğimiz noktada modern Tarsus'la eski Tarsus adeta yarışır durumda. 

İnşallah bundan sonraki dönemde kentin içerisindeki Kentsel dönüşümünde hayata geçirilmesiyle Tarsus hak ettiği yere gelmiş olacak" dedi. 


Tarsus'u çukurdan çıkardıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, "20 yıl, dile kolay. Batık, bitmiş bir kenti adeta çukurdan alıp yükseltiyorsunuz ve Türkiye de dikkat çeken kentlerden birisi haline getiriyorsunuz. Bunlar kolay iş değil. Bir kentin komple altyapısını yapıyorsunuz, içme su arıtma tesisiyle, atık su arıtma tesisiyle, otogarıyla, yeşil alanlarıyla, bulvarlarıyla kenti adeta kendine dönüştürüyorsunuz. Bugün geldiğimiz nokta hedeflediğimiz nihai nokta değil. Çünkü kentler aynı insanlar gibi yaşayan organizmalar. 


Her geçen gün gelişir, değişir, güzelleşir, o kentte yaşayan insanların layık olduğu bir kent haline dönüşür. Belki bugün için ileri bir noktada görünmesine rağmen yarın bu kent gelecekteki gelişimlerden dolayı daha geri görülebilir. Kim ne derse desin Tarsus 20 yılda ayağa kalkmış, dirilmiş Tarsuslulara layık bir kent olmuş, dikkat çekmiş ödüllere doymayan bir belediyecilik anlayışıyla yönetilmiş ve artık örnek alman birçok projesi başka yerlerde de hayata geçirilmeye çalışılan bir kent haline gelmiştir. 

Elbette siyasi arenada herkes özelliklede siyaseten muhalefet yapmak düşüncesiyle eleştiriler yapabilirler. 

Ama herkeste biliyor ki biz bu kenti kimden aldık, nasıl bir Tarsus devraldık. Bugün geldiğimiz nokta da Tarsus nedir? Planlanan projelerle Tarsus nereye gitmektedir? 

Bunu herkes görmektedir ve inşallah kararını da öne göre verecektir. Tarsus'un daha da geriye götürülmesine Tarsus'un bugün geldiği noktada barış, huzur ve kardeşlik kenti olarak geleceğe güvenle bakarken daha da geriye gitmesine hiç kimsenin gönlü razı olamaz. 


Bugün burada atacağımız temelle Tarsus yeni bir esere daha kavuşacak, özellikle bölgedeki insanlarımızın her gün vakit geçirebileceği, alışveriş yapacağı ve birçok hizmeti buradan bu çarşıdan gerçekleştireceği bir mekan oluşturulacaktır. Buharalı çarşısıyla birlikte bu bölge artık alışveriş için başka yerlere gitme gereği de duymayacak alışverişlerini kendi bölgelerinde yapma imkanına da kavuşacaktır" şeklinde konuştu. 


Çukurova Gazetesi 




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri