28 / 03 / 2024

Kulak İnşaat Tarsus'a 456 konut ve işyeri yapacak!

Kulak İnşaat Tarsus'a 456 konut ve işyeri yapacak!

2017 de yapılması planlanan önemli projelerinden olan Tarsus inşaatlarıyla ilgili olarak Kulak, "Tarsus'ta 43 bin 803 metrekare arsa üzerinde yaklaşık 456 konut ve işyerinden oluşan büyük bir yatırıma ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz" dedi.


Konut inşaatı, iş merkezi, otoyol, askeri tesis, otel, hastane, okul, prefabrik konut, yüzme havuzu, toplu konut, alışveriş ve spor merkezi gibi alanlara yoğunlaşan Kulak İnşaat, bugüne kadar 4 milyon metrekarelik alanda, 40 binin üzerinde konut üretti. 2017 yılında da yeni projelerin gündemde olduğunu kaydeden Kulak İnşaat Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarkan Kulak; Tarsus, Sarıçam ve Seyhan ilçelerinin kalkınmasına katkı sağlayacak konut ve işyeri yapımına hazırlandıklarını açıkladı. 

2017 de yapılması planlanan önemli projelerinden olan Tarsus inşaatlarıyla ilgili olarak Kulak, "Tarsus'ta 43 bin 803 metrekare arsa üzerinde yaklaşık 456 konut ve işyerinden oluşan büyük bir yatırıma ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz" dedi. 


Tarsus projelerinin yanı sıra Sarıçam ve Seyhan İlçelerindeki projelerine de değinen Tarkan Kulak, "Sarıçam projemiz ile bu ilçenin Adana'mn kalkınmasında rol oynayan önemli ilçelerinden biri haline gelmesine yardımcı olacağız. Ayrıca Adana'nm yeni yüzü, Seyhan ilçesinde halkımıza modern yaşamın konforunun yanında kapalı otopark, açık hava sineması, yüzme havuzu, barbekü alanı, tenis kortu, açık spor alanlarıyla birlikte güven ve huzurlu bir yaşam alanı sunmak için çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu. Kulak, 2014-2015 döneminde cirolarım yüzde 69 oranında artırdıklarını, devam eden projelerle bu yıl da aynı başarıyı yakalamayı hedeflediklerini belirtti. 

"Yapımı devam eden işler var" 

Adana Yüreğir'de Mayıs 2014-Eylül 2016 tarihleri arasında 18 blok, 696 daireyi hak sahiplerine teslim ettiklerini dile getiren Kulak, Mersin'de ise 

yine Eylül 2014-Eylül 2016 döneminde Mersin Limanı Geliştirme Projesi kapsamında yeni konteyner rıhtımı inşaatı ve altyapı işlerini tamamladıklarını aktardı. 

Devam eden projeleri hakkında bilgi veren Kulak, şöyle devam etti: "Abu Dhabi' de Kasım 2015 tarihinde başladığımız beş yıldızlı otel projesini 2017 yılının Mayıs ayında tamamlamayı planlıyoruz. Bitlis/Hizan'da, 2013 yılının Ağustos ayında temelini attığımız Akşar Nazar Hidroelektrik Santrali'ni Şubat 2017'de bitirmeyi öngörüyoruz. Kuveyt'te 27 Temmuz 2015 tarihinde startım verdiğimiz JahraHastanesi'ni Nisan 2017'de teslim edeceğiz. İstanbul'da dört blok, dört dükkân, 171 konuttan oluşan Sarıyer projemiz devam ediyor." 


"Kentsel dönüşüm ile sektörde farklı bir bakış açısı yakalandı" 

Dinamik nüfus yapısı ve ham maddesi yerli kaynaklardan karşılanan inşaat malzemeleri sayesinde Türkiye'nin küresel ekonomik belirsizlikten en az etkilenen ülkelerden biri olarak çıkmayı başardığını ifade eden Tarkan Kulak, mühendis, mimar, yapı denetim gibi birçok bileşeniyle sektörün 

genişleyen iş sahasıyla sadece ülkede değil, dünya pazarında da sıkı bir rekabet ortamına girdiğini açıkladı. 


Bu rekabetin, Türkiye'de eski oluşuma dayalı yapı ve yerleşim probleminde yeni adımlar atılmasına aracı konumda olduğu yönünde görüş bildiren Kulak, "Son dönemlerde kentsel dönüşüm projeleri' ile inşaat sektöründe farklı bir bakış açısı yakalandı. Eski yerleşik yapıların uzman dokunuşlarla farklı bir görünüm kazandırılarak, kullanıma hazır hale getirilmesi; sektörün canlanmasına, küçük ölçekli müteahhitlerin de işin bir parçası haline gelmesine yardımcı oldu" ifadelerini kullandı. Son olarak inşaat sektörünün Adana'da imarlı arsa bulmakta sıkıntı yaşadığını sözlerine ekleyen Kulak, Adana'daki inşaat sektörünün gereken analiz ve planlamasının yapılaması ve uygulanan imar çalışmalarının devlet eliyle iyileştirilmesi halinde daha fazla ihtiyaca cevap verilebileceğini bildirdi.


Dünya Bölge



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri