20 / 04 / 2024

Tarsus Belediyesi'nden satılık 18 gayrimenkul! 7.8 milyon TL'ye!

Tarsus Belediyesi'nden satılık 18 gayrimenkul! 7.8 milyon TL'ye!

Tarsus Belediyesi, 8 mahallesinde yer alan 18 gayrimenkulü ihale ile satışa sunuyor. İhale 8 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.


Tarsus Belediyesi, 8 mahallesinde yer alan 18 gayrimenkulü ihale ile satışa sunuyor. Trafo alanı, arsa ve tarla niteliğinde olan gayrimenkullerin toplam muhammen bedeli 7 milyon 815 bin 526 TL olarak belirlendi. Satış ihalesi 8 Ağustos'ta yapılacak.




TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR


Tarsus Belediye Başkanlığından:


I - GENEL ŞARTLAR


Madde 1 - Mülkiyeti Tarsus Belediyesine ait taşınmazlar 08/08/2018 tarihinde yapılacak ihale ile satılacaktır.


Madde 2 - Satışı yapılacak taşınmazların niteliği, muhammen bedeli, geçici teminatı ihale tarihi ve saati aşağıdadır. Muhammen bedele KDV DAHİLDİR.


Tarsus Belediyesi


Madde 3 - Taşınmazlara ait satış ihalesi yukarıdaki listede belirtilen tarihe tesadüf eden gün ve saatte Tozkoparan Zahit Mahallesi Kasım Gülek Bulvarı Belediye Tesisleri İdari binada bulunan Belediye Encümen salonunda, Encümen huzurunda 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a Maddesine göre kapalı teklif usulü ile yapılacaktır.


Madde 4 - Satışı yapılacak taşınmazların Geçici Teminatları muhammen bedelin %3 (Üç) ü olup, 2 inci maddedeki tabloda her taşınmazın karşısına yazılmıştır.


İhaleye girecek istekliler geçici teminatlarını;


a) Nakit olarak yatıracak olanlar Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü, Gelir Yöneticiliği veznesine ihalenin yapılacağı gün ve saat 09:30’ dan önce yatırması ve vezneden alınacak makbuzu dış zarfa koymaları gerekmektedir.


b) Banka teminat mektubu olarak verilecekse, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığınca belirlenecek bankaların vereceği ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 27. maddesine uygun olarak düzenlenmiş iki yetkili tarafından onaylanmış şube veya Genel Müdürlükten TEYİTLİ ve SÜRESİZ olacaktır.


Madde 5 - İhaleye katılabilmek için; 2886 sayılı Devlet İhale Kanununda belirtilen niteliklere haiz olmak, anılan Kanunda açıklanan biçimde teklifte bulunmak ve geçici teminatı yatırmak şarttır.


İhaleye katılabilmek için;


5.1 - Gerçek kişiler


a) İhale katılım dilekçesi,


b) İkametgâh ilmühaberi,


c) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,


d) Geçici Teminat makbuzu aslı veya banka teyit yazısı ile birlikte banka teminat mektubunun aslı,


e) Şartname bedel makbuzunun aslı,


f) Tarsus Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Yöneticiliğine kira, para cezası, Emlak, ÇTV vs. borcu bulunmadığına dair borcu yoktur yazısı,


g) İhaleye katılan isteklinin noterden yılı içinde alınan imza sirküsü,



 

h) İstekli adına ihaleye vekâleten katılınıyor ise; istekli adına teklifte bulunacak kişinin;


- Noterden yılı içinde alınmış vekâletnamesi,


- Noterden yılı içinde alınmış imza sirküsü,


5.2 - Tüzel kişilerde;


a) İhale katılım dilekçesi,


b) İkametgâh ilmühaberi,


c) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,


d) Geçici Teminat makbuzu aslı veya banka teyit yazısı ile birlikte banka teminat mektubunun aslı,


e) Şartname bedel makbuzunun aslı,


f) Tüzel Kişiliğin, Tarsus Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Yöneticiliğine kira, para cezası, Emlak, ÇTV vs. borcu bulunmadığına dair borcu yoktur yazısı,


g) Özel hukuk tüzelkişileri; yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak, kişi veya kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletname,


h) Kamu tüzel kişilerinin ise, (a), (b), (c), (d), (e), (f) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak, tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belge,


5.3 - Kooperatif, Birlik, Dernek veya Vakıf ise;


a) Yetkili organlarından alınmış taşınmaz mal kiralama yetkisini gösterir belge,


b) Yetkili kılınan kişinin veya kişilerin


b.1 - İkametgâh ilmühaberi,


b.2 - Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,


b.3 - Noterden ihalenin yapılacağı yıl içinde alınmış imza sirküsü,


c) İhale katılım dilekçesi


d) Geçici Teminat makbuzu aslı veya banka teyit yazısı ile birlikte banka teminat mektubunun aslı,


e) Şartname bedel makbuzunun aslı,


f) Kooperatif, Birlik, Dernek veya Vakfın Tarsus Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Yöneticiliğine kira, para cezası, Emlak, ÇTV vs. borcu bulunmadığına dair borcu yoktur yazısı,


5.4 - Ortak girişim olması halinde noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ve yukarıda istenilen belgelerin her bir ortakça ayrı ayrı verilmesi zorunludur.



 

5.5 - Bu ihale ile ilgili şartname bedeli, 200,00 TL olup, bedel Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Yöneticiliği veznesine yatırılarak Tarsus Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Kira, Tahsis ve Satış yöneticiliğinden alınacaktır. Şartname ücretsiz olarak Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Kira, Satış ve Tahsis yöneticiliğinde incelenebilir.


5.6 - 08/08/2018 tarihinde yapılacak ihale için, istenilen bütün belgeler ile birlikte Teklif Mektuplarını en geç 08/08/2018 Çarşamba günü saat 09:30’a kadar, Tarsus Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Kira, Tahsis ve Satış Yöneticiliğine teslim etmeleri gerekmektedir.


Madde 6 - 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 6. Maddesinde belirtilen kişiler bu ihaleye giremez.


Madde 7 - Satışlar PEŞİN olarak yapılacaktır.