28 / 04 / 2024

Şehir merkezinden uzak eve talep artıyor!

 Şehir merkezinden uzak eve talep artıyor!

Konut üreticisi ACK Grup kurucu ortağı Kerim Ersayın, “İstanbul hâlâ ciddi bir göç alıyor ve zaman geçtikçe nüfusun kent merkezinden daha uzak alanlara yayıldığını görüyoruz.” dedi...


Nüfus yoğunluğu yüksek şehirlerde artan göçle beraber yaşam alanları gitgide daralıyor.


Bu durum şehrin sakinlerini şehir merkezinden uzakta ancak ulaşım imkanı iyi olan bölgelerde ev almaya yönlendiriyor. Konut üreticisi ACK Grup kurucu ortağı Kerim Ersayın, “İstanbul hâlâ ciddi bir göç alıyor ve zaman geçtikçe nüfusun kent merkezinden daha uzak alanlara yayıldığını görüyoruz.” dedi. İnsanların artık trafik ve yoğunluktan dolayı ulaşım imkanı rahat alanları tercih ettiğini belirten Ersayın, “Nitekim bu dışsal alanlar devlet yatırımlarıyla desteklendiği için şehir merkezi trafiğine oranla ulaşıma çok daha elverişli hale geliyor. Konut talebi de rahat ulaşım ve daha az nüfus yoğunluğu gibi şartlara göre şekilleniyor.” ifadesini kullandı.


Yeni bir inşaat projesini tanıtmak için düzenlediği basın toplantısında konuşan Kerim Ersayın, talep doğrultusunda merkezden uzakta bir proje geliştirdiklerini anlattı. Ersayın, “Bütün bu tablo içinde Sancaktepe’de ACK Grup güvencesi ile inşa edilen, dört blok, bir rezidans ve alışveriş merkezinden oluşan Gate of Anatolia projesi, tüketicinin ihtiyacını karşılamak üzere yola çıktı. Kendi arsamız üzerine inşa ettiğimiz bu projemize arsa değeri hariç yaklaşık 40 milyon TL’lik yatırım yaptık satışlarımızın ise yüzde 40’ını gerçekleştirdik.” dedi. Yeni yatırımlar konusunda teklifler aldıklarının altını çizen Ersayın, “Biz öncelikle bu projemizi tamamlamaya odaklandık.” diye konuştu.


16 bin metrekareyi aşkın bir alanda kurulan ve yüzde 78’i peyzaja ayrılan Gate of Anatolia, tamamı balkonlu 377 daireden oluşuyor. Bir rezidans ve dört blokta yer alan dairelerin büyüklüğü 75 ile 162 metrekare arasında değişiyor. 2010 yılında kurulan ACK Grup’un CFO’su Azmi Yaşar ise banka kredisine uygun olarak satışa çıkardıkları konutlarda yüzde bir KDV avantajının bulunduğunu söyledi. Yaşar, “Biz Gate of Anatolia’da aynı zamanda toprak sahibi olduğumuz için, konutlar benzerlerinden çok daha uygun fiyatlarda satışa çıkıyor. Dairelerin yanı sıra Gate of Çarşı ve Gate of Anatolia Alışveriş Merkezi içinde dükkan ve ofis alanları da satışa sunuluyor. Ticari alanlarda uygulanan KDV oranı ise yüzde 18 olacak. Projede tapular 2014 yılı içinde, anahtar teslimatları ise 2015 Aralık ayında gerçekleştirilecek.” dedi. Gate of Anatolia projesi, Kuzey Marmara otoyolu Paşaköy Kavşağı’na 1 kilometre mesafede ve metro istasyonlarına yürüme mesafesinde yer alıyor.



Zaman