18 / 04 / 2024

Ordu'da turistler yaylalara helikopterle taşınacak!

Ordu'da turistler yaylalara helikopterle taşınacak!

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, helikopter ile şehir merkezinden turistleri günübirlik yaylalara getirip gezdirmeyi planladıklarını söyledi. Kenan Çiftçi bu şekilde bir uygulamayla 26 yaylanın turizme açılacağını açıkladı.


Hepsi birbirinden güzel ve görülmeye değer yaylalar. Bütün yaylalarımızı tanıtmak için çaba sarf ediyoruz. Helikopterle şehir merkezinden turistleri günübirlik yaylalara getirip gezdirme çalışmalarımız var" dedi. Vali Kenan Çiftçi'nin, Ordu'da göreve başladıktan soma uygulamaya başlattığı 'Her Ay Bir İlçede Kaymakamlar Toplantısı'nm mart ayı toplantısı Aybastı ilçesinde yapıldı. Ordu Valisi Kenan Çiftçi, toplantıda yaptığı konuşmada yaylaların önemine değindi. Çiftçi, "'Yaylalarımızı yerinde görüp, tanıtmaya çalışıyoruz. Aybastı ilçemize bağlı ve köklü bir geçmişe sahip olan Perşembe Yaylası 907 yıldır festivallerin düzenlendiği, şenliklerin yapıldığı ve yaşatıldığı önemli bir yaylamız. Aynı zamanda dünyada eşi benzeri olmayan tabiat harikası mendereslerin bulunduğu bir yaylamız. Burayı da en iyi şekilde tanıtıp, turizme kazandırmak istiyoruz" diye konuştu. 


"PERŞEMBE FARKLI OLACAK' 


2014'ü Ordu için 'yayla yılı' ilan ettiklerini ifade eden Vali Çiftçi, "Yazın yaylalarımızda çok güzel etkinlikler düzenleniyor. Bunları daha disipline ama tüm kamuoyuna yayılacak şekilde projelerimiz, planlamalarımız var. 

Helikopterle şehir merkezinden turistleri günübirlik buralara getirip gezdirme çalışmalarımız var. Buranın imar planı ise bitmek üzere. İmar planı bittikten sonra Perşembe yaylası çok daha farklı olacak" şeklinde konuştu. 


Sabah Karadeniz