29 / 03 / 2024

Sakarya'da 100 bin konutun deprem sigortası yok!

 Sakarya'da 100 bin konutun deprem sigortası yok!

Birinci derece deprem bölgesi olan Sakarya'da bulunan 194 bin 190 konuttan, 94 bin 19 konut Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) zorunlu deprem sigortası yaptırdı, 100 bin konutun ise sigortası yok.



Birinci derece deprem bölgesi olan Sakarya’da bulunan 194 bin 190 konuttan, 94 bin 19 konut Doğal Afet sigortaları Kurumu (DASK)’na zorunlu deprem sigortası yaptırdı.

Ege denizinde meydana gelen 6.5 şiddetindeki deprem akıllara Sakarya’daki konutların deprem sigortası yapılıp yapılmadığı konusunu gündeme getirdi. Birinci derece deprem bölgesi olan Sakarya’da bulunan 194 bin 190 konuttan, 94 bin 19 konut Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)’na zorunlu deprem sigortası yaptırdı. Sakarya Esen Sigorta Acentesi Genel Müdürü Ali Esen Sakarya gibi çok sık yaşanan depremlerle anılan bir şehirde depreme karşı her zaman hazırlıklı olmak gerektiğini söyledi.

Sakarya Esen Sigorta Acentesi Genel Müdürü Ali Esen, “17 Ağustos olarak Sakarya’da çok acılar yaşadık. Aynı acıyı Gökçeada merkezli Çanakkale ve Marmara bölgesi çok ağır hissetti. Sakarya olarak cumartesi günü biz gerçekten çok ağır hissettik. Bunun üzerine şuan Sakarya’mızda 194 Bin sigorta yapılabilir, deprem sigortası yapılmış konut stoğumuz var. Ama bugün geldiğimiz nokta şuan itibariyle 94 Bin vatandaşımız evini sigortalamış. Ve ciddi bir taleple karşı karşıyayız. Cumartesi günü meydana gelen deprem hadisesinden sonra özellikle deprem sigortasına ara vermiş, hiç yaptırmamış gündemine almamış vatandaşlarımız tapularıyla gelip bizlere sigorta yaptırma başladılar. Bu yoğunluğu yaşıyoruz. Gerçekten seslenmek istiyorum Sakarya halkına bir deprem olduğu zaman yaşamamalıyız. Deprem tedbirleri arasında sigorta yaptırmamız lazım. Bu gün Sakaryamız olası bir depremde 94 Bini sigortalı bir Sakarya, 100 Bin konutumuz sigortasız. Olası bir depremde vatandaşımız çadır ve prefabrik alacak. TOKİ’nin yapacağı konutlardan satın alacak. Halbuki deprem sigortası olan vatandaşlarımız sigorta bedelini teminatını alacak ve ev satın alacak. Hiç yaptırmamış vatandaşlarımız varsa gelsinler biran önce sigorta yaptırsınlar” ifadelerini kullandı. 


Sakarya Yenigün





Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016