27 / 04 / 2024

Milyonlarca kişiye müjde! SGK'dan karşılıksız 3 bin 984 lira!

Milyonlarca kişiye müjde! SGK'dan karşılıksız 3 bin 984 lira!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sosyal Güvenlik Kurumu, son zamanlarda gündemden düşmeyen kadın istihdamı için start verdi. İşte başvuranın 3 bin 984 lira alacağı o müjdenin detayları...



Çalışmalarına son sürat devam eden Sosyal Güvenlik Kurumu, son zamanlarda gündemden düşmeyen kadın istihdamı için start verdi. Konu ile ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen "Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" kapsamında binlerce kişiye hibe desteği verilecek.


Milyonların yüzünü güldüren gelişmelerle ilgili bazı açıklamalar yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Cevdet Ceylan, söz konusu şartlara sahip tüm kadın işverenlere 2022 yılı için aylık olarak 3 bin 984 TL hibe desteği verileceğini dile getirdi.


Konuyla ilgili detaylara değinen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Cevdet Ceylan, kadınların iş gücüne katılımının son derece önemli olduğunu belirterek, dünyada ve ülkemizde kadınların istihdamda erkekler kadar yer alamadıklarını belirtti.


Milyonlarca kişiye müjde! SGK


KADINLARDAKİ KAYIT DIŞI İSTİHDAM ORANI NE?


Söz konusu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada kadınlarda son zamanlarda sık sık gündeme gelen istihdam oranlarının 2020 yılı verilerine göre, AB ülkelerinde yüzde 62, Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD) ülkelerinde yüzde 48, ülkemizde yüzde 26 ve olduğunu dile getiren Ceylan şöyle konuştu:  "Kadınların kayıt dışı istihdam oranlarının ülkemizde oldukça yüksek olduğunu görüyoruz. Kayıt dışı istihdam, 2002'de yüzde 52 seviyesindeyken bugün yüzde 27 seviyesine inmiş durumda. Son 10 yılda kadınlarda kayıt dışı istihdam oranı 21 puan, erkeklerde 10 puan düşüş olmuş. Son 10 yılda kayıt dışı çalışanların kayıt altına alınmasında kadınlar önemli bir yer tutmuş. 'Küçük ölçekli işletmeler' dediğimiz, 10 ve daha az işçinin çalıştığı iş yerlerinde kayıt dışılığın daha yüksek olduğunu görüyoruz. Bu, ülkemizde yüzde 54 seviyesinde."


Milyonlarca kişiye müjde! SGK


KADINLAR DESTEKLENİYOR


Milyonlarca kişi tarafından merak edilen Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi ile ilgili detaylara değinen Cevdet Ceylan şöyle konuştu: "Projenin temeli, girişimci kadınların yanlarında edecekleri ilave kadın istihdamına destek sağlamak. Projeyle hem kadın işverenlerimiz hem de yanlarında ilave istihdam edecekleri kadınlar desteklenecek. Projenin kapsamı, 9 ve daha az işçi çalıştıran iş yerleri olacak." 


Milyonlarca kişiye müjde! SGK


Başvuruların 21 Şubat 2022 tarihinde başladığının bilgisini veren Cevdet Ceylan, milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen projenin başkent İstanbul, Denizli, Ankara, Aydın, Kahramanmaraş, mega kent İstanbul, Samsun ve Şanlıurfa'da uygulanacağını söyledi.


Ceylan sözlerini şu şekilde tamamladı: "Proje kapsamında, 4 bin kadın işverenimize destek sunacağız, 4 bin de kadın sigortalı istihdam edilmiş olacak. Projeden yararlanmaya hak kazanan işverenlerimize 2022 yılı için aylık 3 bin 984 lira hibe desteği sağlanacak." 


Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri başladı!


Altın fiyatları ne olacak? Yatırımcıların gözdesi kritik seviyede!