29 / 03 / 2024

Piazza AVM'ler çekim merkezi oldu!

 Piazza AVM'ler çekim merkezi oldu!

RÖNESANS Gayrimenkul'ün geçen yıl hizmete açtığı Samsun, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş Piazza Alışveriş Merkezleri (AVM) milyonlarca ziyaretçi ağırladı. Şanlıurfa Piazza AVM'de 2 bin 500 kişiye istihdam sağlanıyor...



RÖNESANS Gayrimenkul'ün geçen yıl hizmete açtığı Samsun, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş Piazza Alışveriş Merkezleri (AVM) milyonlarca ziyaretçi ağırladı. 


Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Selçuk Şişman, 10 Ekim'de kapılarını açan Şanlıurfa Piazza AVM'nin bugüne kadar yaklaşık 4 milyon ziyaretçi çektiğini belirtti. Şişman, ayda ortalama 1.2 milyon kişinin gezdiği Şanlıurfa Piazza AVM'de 2 bin 500 kişiye istihdam sağlandığını hatırlattı. 


200 milyon dolarlık yatırımla kurulan ve 29 Mart 2013'te hizmete giren Kahramanmaraş Piazza'nın ise aralık sonu itibariyle 9 milyon ziyaretçiye ulaştığını söyleyen Şişman, bu AVM'nin daha önce bölgeye gelmeyen 90 perakendeci firmaya ev sahipliği yaptığını vurguladı. 


Şişman, "Bölgeye yaptığımız yatırımlarla ekonomiye sağladığımız katkının yanı sıra AVM'lerde yürüttüğümüz kampanyalar, faaliyetler ve etkinliklerle aynı zamanda sosyal yaşam merkezleri inşa ediyoruz" dedi.  Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin İstanbul, İzmir, Ankara, Adana gibi büyükşehirlerde açtığı Optimum Outlet'lerden sonra ikinci markası olan Piazza AVM'lerin de kısa sürede bulundukları bölgelerin çekim merkezleri haline geldiğini kaydeden Şişman, yönettikleri AVM'lerin aylık 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaştığını ifade etti. Rönesans Holding bünyesindeki sekiz AVM'nin yıllık ziyaretçi sayısının 65 milyonu aştığını vurgulayan Şişman, 2014 sonunda bu rakamın 85 milyona ulaşacağını tahmin etti. Şişman, şöyle devam etti: "Rönesans Holding 35 bin çalışanıyla Türkiye ve Rusya'da büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor. Yatırım yaptığımız bölgelerde gereksinimler doğrultusunda sosyal sorumluluk alanlarında da projeler geliştiriyoruz. Son olarak, Rönesans Eğitim Vakfı'nın katkılarıyla Kahramanmaraş'ta şubat sonunda sekiz derslikli bir anaokulu açacağız." 


PARA