29 / 03 / 2024

Körfez Köprüsü'nün ayakları yükseliyor!

 Körfez Köprüsü'nün ayakları yükseliyor!

Ayaklarının da yükselmeye başladığı köprünün 2015 yılı sonunda açılması planlanıyor. Tamamlandığında İstanbul Kocaeli arasındaki trafiği de büyük ölçüde rahatlatacak Körfez Köprüsü inşaatı hızla devam ederken, Yalova Altınova İlçesi’ndeki ana şantiyesini ilçe kaymakamları ile bazı belediye başkanları ziyaret etti.



İzmir karayolu yolculuğunu 3.5 saate indirecek Gebze- Orhangazi-  İzmir  otoyolunun en önemli geçiş noktası olan ve Kocaeli’nin Dilburnu ile Yalova Altınova İlçesi’nin Hersek Burnu arasında yer alacak dünyanın 4’ncü büyük asma köprüsü Körfez Köprüsü’nde çalışmalarda yüzde 50’ye ulaşıldı.



Ayaklarının da yükselmeye başladığı köprünün 2015 yılı sonunda açılması planlanıyor. Tamamlandığında  İstanbul  Kocaeli arasındaki trafiği de büyük ölçüde rahatlatacak Körfez Köprüsü inşaatı hızla devam ederken, Yalova Altınova İlçesi’ndeki ana şantiyesini ilçe kaymakamları ile bazı belediye başkanları ziyaret etti.


Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Termal Kaymakamı Selami Işık, Armutlu Kaymakamı Bahadır Güneş, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Altınova ilçe emniyet amiri Hakkı Ayhan ile Yalova İl Genel Meclis Üyelerinin katıldığı inceleme gezisinde, şantiye sorumluları köprü ile ilgili çeşitli bilgiler verdi.


1400 KİŞİ ÇALIŞIYOR


Körfez Köprüsü inşaatında 2 vardiyalı olarak 1400 kişi çalışıyor.


Çalışmalar hava koşullarının uygun olduğu zamanlarda 24 saat boyunca devam ediyor. İnşaat çalışmaları bittiğinde köprünün üzerinden 6 şeritli kara yolu ve tek şeritli bakım yolu geçecek. Dilovası ile Hersek arasına inşa edilen asma köprü, yaklaşık 1550 metre orta açıklığıyla dünyanın dördüncü büyük asma köprüsü olacak. Köprünün kenar açıklıkları 550 metreyi bulurken, kaba yüksekliği de 64 metreye ulaşacak.


Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil ) Otoyolu Projesi, toplam 472 kilometre uzunluğunda olacak. Proje, Anadolu Otoyolu üzerindeki Gebze Köprülü Kavşağı’ndan  Ankara  yönüne yaklaşık 2,5 kilometre sonra teşkil edilecek bir köprülü kavşakla başlayıp, İzmir Çevre Yolu üzerindeki mevcut Otogar Kavşağı’nda son bulacak.


İnceleme gezisinde, Körfez Köprüsü’nün denizde bulunan iki kulesinin tamamlanmak üzere olduğu görüldü. İki yakadaki köprü ayakları hızla yükselirken. kuleler ile köprü ayakları tamamlandığında kalın tellerle dengenin sağlanacağı bildirildi. Köprü’nün 2015 yılının sonlarına doğru trafiğe açılması bekleniyor.


Milliyet