24 / 04 / 2024

Kira sertifikası ihracı arttı!

 Kira sertifikası ihracı arttı!

Kira sertifikası varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen ve sahiplerinin bu varlık veya haktan elde edilen gelirlerden payları oranında hak sahibi olmalarını sağlayan, faizsiz bankacılık ilkelerine uygun menkul kıymetleri yükseldi...


Türkiye Finans'ın iştiraki TF Varlık Kiralama'nın 440 milyon lira değere ulaşan kira sertifikası ihracı, Ekim ayında 95 gün vadeli olarak yurt içi piyasaya sunuldu. Türkiye Finans, bu yıl toplam 2.9 milyar ihraç tutarına ulaştı.


Vakıf Katılım, iştikari Vakıf Varlık Kiralama aracılığı ile 300 milyon TL tutarında, 107 gün vadeli kira sertifikası ihracı gerçekleştirdi. Vakıf Katılım 2018 yılı içerisinde bugüne kadar toplamda 3 milyar TL'lik kira sertifikası ihracını tamamladı ve tedavülde yaklaşık 1.6 milyar TL'lik kira sertifikası yer alıyor.


Ziraat Katılım, 175 milyon TL tutarlı kira sertifikası ihracını tamamladı. Ziraat Yatırım Menkul Değerler aracılığıyla eylül ayında gerçekleştirilen ihraç ile 92 gün vadeli 175 milyon TL fonlama temin etmiş oldu.