29 / 03 / 2024

İmpo İmar, 6 ilçeye imar planı hazırlıyor!

 İmpo İmar, 6 ilçeye imar planı hazırlıyor!

Türkiye' de bugüne kadar yaklaşık 20 bin hektar alanın plan ve denetimini gerçekleştiren İmpo İmar, 22 tane Zeytinburnu ilçesi kadar alanın imar planına imza attı...



Türkiye'de bugüne kadar yaklaşık 20 bin hektar alanın plan ve denetimini gerçekleştiren İmpo İmar, 22 tane Zeytinburnu ilçesi kadar alanın imar planına imza attı. İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, halen yerel yönetimlere, özel sektör şirketlerine ve Türkiye'de 10 GYO'dan 7'sine imar planı yaptıklarını açıkladı. 


SONUÇ 6 YIL SONRA 

Halen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kapsamında Türkiye'deki 6 ilçenin planlamasını yaptıklarını ifade eden Oflaz, bunun için o bölgenin 20-25 yıl sonrasını hayal ettiklerini söyledi. Oflaz, "Eyüp ve Sütlüce'de 1997 ve 2001 yılında yaptığımız planın meyvelerini şimdi görüyorsunuz. O tarihlerde her iki taraf da sanayi alanıydı. Bugün o bölge turizm alanı oldu. Çalışmaları süren ilçelerin planlarının sonuçlarını da 5-6 yıl sonra almış olacağız" dedi. 


YILDA 30 DOSYA GELİYOR 

Kadrolarında şehir ve bölge plancıları, harita mühendisleri, avukatlar, değerleme uzmanları gibi teknik adamların çalıştığını anlatan Hüseyin Oflaz, özel sektörden de yılda en az 30 dosya ile ilgilendiklerini belirtti.