19 / 04 / 2024

İzmir Menderes’i turizm merkezi yapacak imar planları hazırlanıyor!

 İzmir Menderes’i turizm merkezi yapacak imar planları hazırlanıyor!

İmpo İmar, İzmir Menderes Gümüldür Kesiminin 1/5000 Nazım İmar Planı ve 1/1000 Uygulama İmar Planını hazırlamaya başladı. İmpo İmar, bugüne kadar 20 bin hektar alanın imar planı yapımı ve denetimini gerçekleştirdi.



Türkiye’de bugüne kadar 20 bin hektar alanın imar planı yapımı ve denetimini gerçekleştirmiş olan ve hala 8 ilçenin imar planlarını hazırlayan İmpo İmar , Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizm merkezi ilan edilmiş olan,  İzmir  Seferihisar Doğanbey Termal Turizm Merkezi Tevsii Gümüldür Kesimi Nazım imar planı ve Uygulama İmar Planını yapmaya başladı. Yaklaşık bir ay önce Erzincan Refahiye ve Edirne Beğendik ilçelerinin imar planlaması işine başlayan İmpo İmar planlama ekibi, bu defa da İzmir Menderes’i turizm merkezi yapacak yeni planlamalar için kolları sıvadı.


Sözkonusu imar planları 615 hektarlık alanı kapsıyor. Bölgenin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hazırlanıyor.


İmpo İmar Planlama Ekibi Bir Haftadır Sahada


Konuyla ilgili bilgi veren İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, amaçlarının kıyıda hem termal turizmi, hem de kıyı turizmini canlandırarak dört mevsim insanları turizme teşvik edecek bir planlamayı ortaya koymak olduğunu söyledi. Hüseyin Oflaz, Menderes Gümüldür’ün turizmden eksik kalmış bir bölge olduğuna dikkati çekerek, şimdi yeni planlamayla bu eksiğin giderilmesine çalışacaklarını, bu doğrultuda İmpo İmar ekiplerinin geçen hafta saha çalışmalarının başladığını açıkladı.


İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, saha tespit çalışmalarının bittiğini belirterek, 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni planı baz alınarak plan çalışmalarının yürütüleceğini söyledi.

20 yıldır Türkiye’nin geleceğine imza atan İmpo İmar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı İller Bankası A.Ş. ’nın Erzincan Refahiye ve Edirne Beğendik ilçelerine ilişkin ilave ve revizyon imar planı yapımı işlerini de gerçekleştiriyor.