29 / 04 / 2024

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması sonucu!

 Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması sonucu!

Türkiye'de ilk kez Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenilen ve üniversite öğrencilerinin tasarladığı bina maketlerinin depreme dayanıklılık performansının değerlendirildiği yarışmada KTÜ takımının birinci olduğu bildirildi.


Türkiye'de ilk kez Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen ve üniversite öğrencilerinin tasarladığı bina maketlerinin depreme dayanıklılık performansının değerlendirildiği Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) takımının birinci olduğu bildirildi.


KTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, yarışmanın finalinin İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldığı ve dereceye giren takımların belli olduğu belirtildi. 


Yarışmada birinciliği KTÜ'den "Tweezers" takımının, ikinciliği Dokuz Eylül Üniversitesi takımının, üçüncülüğü yine KTÜ'den "Portakule" takımının kazandığı anlatılan ifade edilen açıklamada, KTÜ Portakule takımının, yarışmacıların oylarıyla En İyi Yarışma Ruhu Ödülü’ne de layık görüldüğü kaydedildi.


Açıklamada, En İyi Deprem Performansı Özel Ödülü'nü Düzce Üniversitesinden "Grup 81" takımının, En İyi Mimari Özel Ödülü ile En İyi İletişim Becerisi Ödülü'nü de Orta Doğu Teknik Üniversitesinden "Grup 33"ün kazandığı ifade edildi.


Yarışmada, KTÜ'den "Tweezers" takımının birinci olarak 10 bin lira ödülün yanı sıra üniversitenin inşaat mühendisliği bölümüne eğitim amaçlı kullanılmak üzere depremi simüle eden sarsma masası kazandırdığı vurgulanan açıklamada, ikinci olan takıma 5 bin lira, üçüncüye 3 bin lira ödül, dereceye giren diğer takımlara da hediye çeki verildiği belirtildi.


AA