29 / 04 / 2024

Kocaeli Hastanesi inşaatının yüzde 90'ı tamam!

Kocaeli Hastanesi inşaatının yüzde 90'ı tamam!

Geçtiğimiz mayıs ayında temeli atılan Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Kazık atma aşamasının şu yüzde 90'ı tamamlanırken, malzemelerde tamamen depreme dayanıklı ürünler kullanılıyor.


Geçtiğimiz mayıs ayında temeli atılan Kocaeli Devlet Hastanesi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. İnşaat çalışmasında iki ayda önemli mesafe alındı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla temeli geçtiğimiz mayıs ayında atılan Kocaeli Devlet Hastanesi'ndeki inşaat çalışmalarıyla bütün hızıyla aralıksız bir şekilde devam ediyor. Yaklaşık 100 kişinin çalıştığı hastane tamamlandığında toplam 326 yatak kapasitesine ulaşacak ve 3 bloktan oluşacak. İnşaatın kazık atma aşaması yüzde yüze yakın oradan tamamlanırken, kullanılan malzemeler depreme dayanıklı ürünlerden oluşacak. 


ÇALIŞAN SAYISI ARTACAK 

Haziran ayı sonu gibi başlayan çalışmalarda şu anda 100 kişi çalışıyor. Kazık atma aşamasının şu yüzde 90'ı tamamlanırken, malzemelerde tamamen depreme dayanıklı ürünler kullanılıyor, inşaat yapımında sürekli testler uygulanıyor. Kazık atma çalışmalarının tamamlanmasıyla, beton atma ve yalıtım yapımına geçilecek. Bu aşama ile inşaatta katlar çıkılmaya başlanacak ve şantiyede çalışan kişi sayısı 200 olacak. 


Kocaeli Manşet