16 / 04 / 2024

Elektronik Tapu Siciline Geçiş Projesi başlıyor!

 Elektronik Tapu Siciline Geçiş Projesi başlıyor!

Bakan İdris Güllüce, tüm tapu işlemlerinin elektronik ortamda yapılmasını temin etmek amacıyla Elektronik Tapu Siciline Geçiş Projesi’nin başlatıldığını kaydetti.



E-sicil sayesinde tapuda vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlanacağını vurgulayan Bakan İdris Güllüce: “Tapu sicilindeki bilgi ve belgelere daha hızlı erişilecek. İşlemler daha kısa sürede tamamlanacak ve vatandaşlar tapu müdürlüklerine gelmeden işlemlerini yapabilecekler” dedi.


E-sicil uygulaması hayata geçtiğinde; haciz, onama ipotekleri, ipotek terkinleri, kamulaştırma gibi işlemler elektronik ortamda yapılarak bürokrasi en aza indirilecek. İşlem güvenirliliği en üst düzeye çıkarılacak ve dolayısıyla personelin iş yükü azalacak. Tapu arşivleri bir sistematik halinde modern bir hale getirilecek.


Elektronik arşiv çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Güllüce: “Tapu müdürlüklerimizin tamamında yapılan işlemler günlük olarak elektronik ortama aktarılıyor. Ayrıca e-arşiv oluşturulması amacıyla;  tapu müdürlüklerinde önceden yapılmış işlemlerin elektronik ortama aktarılması için pilot uygulama çalışmalarına devam ediliyor” dedi.