29 / 03 / 2024

Yeni otopark yönetmeliği ertelendi!

 Yeni otopark yönetmeliği ertelendi!

Her daireye bir otopark zorunluluğu getiren Yeni Otopark Yönetmeliği, yarın yürürlüğe girecekti. Ancak Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan yönetmelik ile yürürlük tarihi ertelendi..


Her daireye bir otopark zorunluluğu getiren Yeni Otopark Yönetmeliği, 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Yarın (1 Haziran 2018) yürürlüğe girmesi beklenen yeni otopark yönetmeliğinin yürürlük tarihi değiştirildi.


İmar Kanununun 37 nci ve 44 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan yönetmeliğin yürürlüğü 6 ay ertelendi. Yönetmeliğin yeni tarihi 1 Ocak 2019 olarak belirlendi. 


Buna göre 1 Ocak 2019 tarihi itibari ile yapılacak yapılara Yönetmelikte belirtilen esaslara göre otopark yerleri ayrılmadıkça yapı ruhsatı, bu otoparklar inşa edilip hazır hale getirilmedikçe de yapı kullanma izni verilemeyecek.


Okullarda otopark yapılabilecek


Yönetmelikte yapılan bir diğer değişiklik ile okulların zemin altına otopark yapılabilecek. 


Ana arter yollarda cadde altı, imar mevzuatının izin verdiği meydan, yeşil saha ve parklar ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca uygun görülen, bu kuruluşlara ait veya tahsisli taşınmazların bahçelerinde; tamamen tabii veya tesviye edilmiş zemin altında kalan kısımlarda bölge ve genel otopark yapılabilmesine olanak sağlanıyor ancak Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim tesis alanları hariç tutuluyordu.


Yönetmelik kapsamında yapılan değişiklik ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim tesis alanlarındaki projeler için düzenleme ve onaylar Milli Eğitim Bakanlığına ait olmak üzere bu kuruluşlara ait veya tahsisli taşınmazların bahçelerinde; tamamen tabii veya tesviye edilmiş zemin altında kalan kısımlarda otopark yapılabilecek.


Otopark yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!



Işıl Seren KESKİN/Konuttimes.com






Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler