26 / 04 / 2024

Yapı kullanım izin belgesi olmayan ev kiraya verilebilir mi?

 Yapı kullanım izin belgesi olmayan ev kiraya verilebilir mi?

Yapı Kullanma izni alınabilmesi için yapının aplikasyon,temel,su basman,ısı yalıtım ve kaba inşaat vizelerinin yapılmış olması zorunlu oluyor.Peki yapı kullanım izin belgesi olmayan ev kiraya verilebilir mi?


Yapı kullanım izin belgesi olmayan ev kiraya verilebilir mi?

Yapı Kullanma izni taşınmazın tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece verilen belge olarak karşımıza çıkıyor. 


Yapı tamamlandığında tamamının veya kısmen kullanılması mümkün kısımları tamamlandığında bu kısımlarının kullanılabilmesi için, yapı ruhsatını veren ilgili idareden bu belgenin alınması zorunlu oluyor. Yapı kullanma izni belgesi alabilmenin bazı koşulları bulunuyor.


Yapı Kullanma izni verilebilmesi için yapının aplikasyon,temel,su basman,ısı yalıtım ve kaba inşaat vizelerinin yapılmış olması zorunlu oluyor.


Başvuruyu alan yapı kullanma izni teknik elemanları binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılıp yapılmadığını yerinde kontrol ediyor. Binada herhangi bir aykırılık  yoksa gerekli emniyet tedbirleri alınmışsa yapının fenni sorumlusu veya Yapı Denetim kuruluşunun uygunluk raporları alındıktan sonra Yapı Kullanma İzni düzenleniyor. 


Yapı Kullanma İzni ile ilgili kuruluşlara başvurarak su,elektrik ve telefon abonelikleri  yaptırılabiliyor.Peki yapı kullanım izin belgesi olmayan ev kiraya verilebilir mi?


Yapı kullanma izni belgesi olmayan ev kiraya verilebiliyor.Ancak yapı kullanma izni olmayan yapılar resmi olarak inşaat halinde gözüküyor.Bunu gözününde bulundurmak gerekiyor.


Yapı kullanma izin belgesi olmayan yapıların satışlarında da kimi bankalar konut kredisi kullandırmıyor. Ayrıca, elektrik ve su gibi abonelikler şantiye aboneliğinden veriliyor.

Yapı kullanma izin belgesi dilekçesi!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com