30 / 04 / 2024

Yapı kullanma izin belgesi dilekçesi!

Yapı kullanma izin belgesi dilekçesi!

Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından yapı kullanma izin belgesi düzenleniyor.Yapı kullanma izin belgesi almak için dilekçe yazmak gerekiyor.İşte yapı kullanma izin belgesi dilekçesi..


Yapı kullanma izin belgesi dilekçesi!

Ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından bir belge düzenleniyor. Bu belge yapı kullanma izin belgesi  olarak karşımıza çıkıyor.


Yapı kullanma izin belgesi  belediye görevlileri tarafından müracaat olmadan verilmiyor. Yapı müteahhitinin inşaatı bitirdiğini belediyeye bildirmesi gerekiyor.


Gerekli belgelerin temini ve iskan harcının ödenmesi durumunda belediye, yapının ruhsatlı projesine uygun olması durumunda iskan iznini düzenliyor.


Öncelikle; yapının iskan ruhsatı alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor.


Yapı kullanma izin belgesi almak için belediyeye gerekli belgeleri temin ederek, yapı kullanma izin belgesi dilekçesi ile başvuruda bulunuluyor.


Yapı Kullanma İzin Belgesi için gerekli belgeler;Tapu kaydı bilgileri,Proje adına SSK'dan "Borcu Yoktur" belgesi,Emlak/Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, Dış Kanal Belgesi (İZSU), Telekom Olur Yazısı,Proje Müellifleri Raporu,Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu,Sığınak Raporu,Yangın Tesisat Raporu,Oturma izni belgesi istemini içeren bir dilekçedir.


Oturma izni belgesinin alınacağı yapı eğer asansörlü olarak inşa edildiyse, asansör firmasından da talep edilen bazı belgeler bulunuyor;TSE Belgeleri,Garanti Belgesi,Mühendislerin SMM Belgeleri,Muayene Raporu – 4 adetMuayene fişi,Uygulama projeleri.


Yapı Kullanma İzin Belgesi dilekçe örneği ise aşağıda yer alıyor:


………………Belediye Başkanlığı’na


………… İlçesi, ……………Mahallesi, ………… Pafta, …… Ada, …………… Parsel sayılı yerdeki binama yapı kullanma izin belgesi tanzim edilerek tarafıma verilmesi hususunu bilgilerinize arz ederim.


Adres : ………………………

İsim : ………………………

İmza : ………………………


EK : 1- İSKİ ‘den alınacak kanal bağlantı yazısı. 

2- Projesi sığınak yönetmeliğine göre tasdikli binalar için Sivil Savunma Md. Yazısı.

3- SSK Bölge Müdürlüğü’nden alınacak prim borcu olmadığına dair yazı. 

4- Veraset ve Harçlar Vergi Dairesi Müdürlüğünden alınacak ilişik kesim yazısı.

5- Binanın dört cepheden fotoğrafı.

Yapı kullanma izin belgesi harçları ne kadar?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com