27 / 04 / 2024

Vergi barışı için son 2 hafta!

Vergi barışı için son 2 hafta!

Vergi barışını kapsayan 6736 sayılı kanun, Resmi Gazete'de 19 Ağustos'da yayınlanarak yürürlüğe girdi. 31 Ekim'de sona erecek olarak Vergi barışı için son 2 hafta bulunuyor...


Vergi barışı için son 2 hafta!

6736 sayılı ve kısaca kamuoyunda Vergi Barışı Kanunu  Resmi Gazete'de 19 Ağustos'da yayınlanarak yürürlüğe girdi. 


30 Haziran 2016 tarihinden önceki dönemlere ait emlak ve çevre temizlik vergisi borçları ile bunlara bağlı vergi cezalarının yapılandırılmasını içeren 6736 sayılı Kanun çerçevesinde, vergi ve borçlara ilişkin vergi zıyaı cezası ve uygulanan gecikme zammı tamamen siliniyor.


Belediyeye borcu olan vatandaşların isteyenlerin peşin, isteyenin taksitli ödeme yapabileceği uygulama kapsamındaki peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 50 indirim yapılıyor.


Vatandaşlar yeniden yapılandırma kapsamında 6-9-12-18 ay taksitlerle de ödeme yapılabiliyor. Kanundan yararlanmak ve borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların 31 Ekim 2016 mesai bitimine kadar Belediyenin Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor.Buna göre, vergi yapılandırma başvuruları için son 2  hafta kaldı. 


Borç yapılandırması kapsamında borçlarını taksitlendiren vatandaşlar ilk taksitlerini kasım ayı içinde ödemeye başlayacak. Sosyal güvenlik primlerinde ilk taksit aralık ayında başlayacak.  


Hangi borçlar yapılandırma kapsamında?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com