28 / 04 / 2024

2016 vergi affı neleri kapsıyor?

 2016 vergi affı neleri kapsıyor?

Vergi borçlarını yapılandıran teklif komisyonda kabul edildi. Peki 2016 vergi affı neleri kapsıyor? 2016 vergi affında neler var? diyorsanız işte yanıtı...


2016 vergi affı neleri kapsıyor?

Vergi yapılandırma ve affını kapsayan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi, Meclis'e sunuldu ve teklif komisyonda kabul edildi. 


30 Haziran 2016 tarihinden önceki dönemlere ait bir vergi, prim, gümrük vergisi borcu varsa, ekim sonuna kadar vergi dairesine, sosyal güvenlik kurumunun dairelerine müracaat edecek, vergi borçları için kasım, prim borçları için de aralık ayından itibaren 36 aya kadar varan taksitler dahilinde, isterse peşin bu borçlarını ödeyebilecek.


Peşin ödemeye teşvik edilen uygulamada taksit seçeneklerinin de 6, 9, 12 ve 18 ay şeklinde olduğunu, her taksitin 2 ayda bir ödenecek olması nedeniyle vatandaşların 12 ile 36 ay arası dönemde bu borçlarını ödeme imkanı verilecek.


Peki 2016 vergi affı neleri kapsıyor? 2016 vergi affında neler var? diyorsanız işte yanıtı...


Vergi affı kapsamı 2016...


Yapılandırmaya konu alacaklar, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Belediyeler ve Sosyal Güvenlik Kurumu’dur.


Yapılandırmaya konu alacaklar:


- Vergiler ve vergi cezaları,


- Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı,


- Gümrük vergileri ve idari para cezaları,


- Sigorta primleri,


- Topluluk sigortası primleri,


- Emeklilik keseneği ve kurum karşılığı,


- İşsizlik sigortası primi,


- Sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, cezai faiz, gecikme cezası gibi fer’i alacaklardır.


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com