29 / 03 / 2024

Tapu ve kadastro denetmenleri yönetmeliği!

 Tapu ve kadastro denetmenleri yönetmeliği!

Tapu ve Kadastro Denetmenlerinin Mesleğe Giriş ve Yeterlik Sınavları ile Çalışma, Görev, Yetki ve Sorumluluklarına İlişkin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik 24 Ekim 2000 tarihinde 24210 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...


Tapu ve Kadastro Denetmenlerinin Mesleğe Giriş ve Yeterlik Sınavları ile Çalışma, Görev, Yetki ve Sorumluluklarına İlişkin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik!


 

BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

 

Amaç

Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı; Denetmen Yardımcılığına alınacaklar ve Denetmenliğe atanacaklarda aranan nitelikleri, bunların görev yetki ve sorumluluklarını, yetişme şekillerini, çalışma usullerini, görevden alınma ve ayrılmalarını, Denetmen yardımcılarına uygulanacak giriş ve yeterlik sınavları ile ilgili esas ve usulleri belirlemek, hizmet gerekleri, sicil, kıdem, kariyer, liyakat, sınav ve benzeri ölçütlere göre düzenleme yaparak, inceleme, soruşturma, denetim hizmetlerinde standardizasyonu sağlamak, etkinlik ve verimliliği artırmaktır.


Kapsam

Madde 2 — Bu Yönetmelik, Tapu ve Kadastro Denetmen yardımcılarının seçimini, yetiştirilmesini, Tapu ve Kadastro Denetmenliğine atanmasını, Tapu ve Kadastro Denetmen ve Denetmen yardımcılarının görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını kapsar.


Dayanak

Madde 3 — Bu Yönetmelik; 3045 sayılı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunun 28 inci maddesi ve bu Kanuna 4576 sayılı Kanunla eklenen Ek 2 nci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar

Madde 4 — Bu Yönetmelikte geçen;

Genel Müdürlük : Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünü,

Genel Müdür : Tapu ve Kadastro Genel Müdürünü,

Teftiş Kurulu Başkanlığı : Tapu ve Kadastro Teftiş Kurulu Başkanlığını,

Teftiş Kurulu Başkanı : Tapu ve Kadastro Teftiş Kurulu Başkanını,

Müfettiş : Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Başmüfettiş ve müfettişlerini,

Bölge Müdürlüğü : Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğünü,

Bölge Müdürü : Tapu ve Kadastro Bölge Müdürünü,

Koordinatör Denetmen : Koordinasyondan sorumlu olarak görevlendirilen Denetmeni,

Denetmen : Tapu ve Kadastro Denetmenini,

Denetmen Yardımcısı : Tapu ve Kadastro Denetmen Yardımcısını,

Denetim Bölgesi : Denetmen ve Denetmen Yardımcısının atandığı ve görev yaptığı Bölge Müdürlüğünün görev ve yetki alanındaki bağlı Tapu Sicil ve Kadastro müdürlüklerini,

Giriş Sınavı : Denetmen Yardımcılığına alınacaklara uygulanacak yazılı ve sözlü sınavları,

Değerlendirme Sınavı : Temel, hazırlayıcı ve staj eğitimi sonunda Denetmen yardımcılarının başarılarının ölçülmesi bakımından yapılan sınavı,

Yeterlik Sınavı : Tapu ve Kadastro Denetmenliğine atanacaklara uygulanacak sınavı,

ifade eder.

Temel İlkeler

Madde 5 — Bu Yönetmeliğin temel ilkeleri şunlardır:

a) İnceleme, soruşturma, denetim, değerlendirme ve rehberlik hizmetlerinde kurumsal etkinlik ve verimlilik ile birlikte denetmenlik bilgi formasyonu, göreve bağlılık, iş doyumu ve yüksek moral sağlamak,

b) Görev öncesi hazırlık eğitimi vermek,

c) Atama ve yükselmelerde görev tanımına uygunluk, kariyer, liyakat, sicil, meslek içi eğitim ve kıdemi gözetmek,

d) Personel ve kurum değerlendirmesini tarafsızlık, güvenirlik ve açıklık ilkelerine göre yapmak,

e) Deneyimli uzman personel yetiştirmek.

 

İKİNCİ BÖLÜM

Denetmen Yardımcılığı Giriş Sınavı

 

Giriş Sınavına Katılma

Madde 6 — Denetmen Yardımcılığı giriş sınavına öncelikle 6/12/1985 tarihli ve 85/10260 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "İlk Defa Devlet Kamu Hizmeti ve Görevlerine Devlet Memuru Olarak Atanacaklar İçin Mecburi Yeterlik ve Yarışma Sınavları Genel Yönetmeliği” hükümlerine göre yapılacak eleme sınavını kazananlar ile sınav açıldığı tarihte Devlet memuru veya 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli personel olup giriş koşullarını taşıyanlar katılabilirler.

Gerektiğinde giriş sınavının yazılı bölümü ÖSYM’ne de yaptırılabilir. Bu durumda Genel Müdürlük ile ÖSYM Başkanlığı arasında protokol yapılır. Sınav yapılış usul ve esasları bu protokolde belirtilir.

Giriş sınavları, aksi ilanda belirtilmedikçe Ankara’da Genel Müdürlükte yapılır.

Giriş Sınavına Başvuru Koşulları

Madde 7 — Denetmen Yardımcılığı giriş sınavına başvuruda bulunacaklarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan şartların yanında aşağıda belirlenen koşullar aranır:

a) Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisadî ve İdarî Bilimler fakülteleri, Harita ve Kadastro, Jeodezi ve Fotoğrametri mühendisi yetiştiren fakülteler ile en az dört yıllık eğitim veren dengi yurt içi ve yurt dışı yüksek öğretim kurumunu bitirmiş olmak,

b) Denetmen Yardımcılığı giriş sınavının açıldığı yılın Ocak ayının birinci gününde 30 yaşını doldurmamış olmak,

c) Devlet memuru veya sözleşmeli personel olanlar için son üç yılın sicil notu en az iyi derecede olmak,

d) Daha önce iki kez Denetmen Yardımcılığı sınavına girip de kazanamamış olmamak,

e) Memur veya sözleşmeli personel olup da sınava katılacaklar için sicilden silinme süresinde aylıktan kesme veya daha ağır bir disiplin cezası almamış olmak.

Giriş Sınavı İçin Duyuru ve Başvuru

Madde 8 — Genel Müdürlükçe (Personel Dairesi Başkanlığınca) Denetmen Yardımcısı ihtiyacı, öğretim dallarına göre kontenjan sayısı, başvuru koşulları, yeri, zamanı, kadro sayısı ve sınava ilişkin bilgiler sınav tarihinden en az bir ay öncesinden Resmî Gazete’de ve günlük yüksek tirajlı bir gazetede ilan edilir. Ayrıca, genelge ile Genel Müdürlük merkez ve taşra teşkilatına duyurulabilir.

Adaylar, Genel Müdürlük Personel Dairesi Başkanlığına başvuruda bulunurlar.

Başvuru formuna aşağıdaki belgeler eklenir:

a) Nüfus cüzdanının aslı veya onaylı sureti,

b) Yüksek öğrenim diploma sureti veya belgesi,

c) Askerlik görevini yaptığını veya tecil durumunu gösterir belgenin aslı veya tasdikli sureti,

d) 4,5 x 6 ebadında 6 adet fotoğraf,

e) Adli sicil kaydı,

f) Kendi el yazısı ile özgeçmişi.

Başvuru formları, sicil dosyaları mahallinde tutulanlar için ilgili bölümleri sorumlu birimlerce doldurulduktan sonra, sicil dosyaları Genel Müdürlükte tutulan personelin başvuru formları da doğrudan Personel Dairesi Başkanlığına gönderilir. Bu Yönetmeliğin 7 nci maddesinde belirtilen koşulları taşıyan adayların başvuru formlarını Personel Dairesi Başkanlığı inceleyerek, sınavın yerini, zamanını ve sınavla ilgili diğer hususları içeren sınav giriş belgesini sınav tarihinden en az on gün önce ilgililere gönderir.

Giriş sınavına, başvuru koşullarından herhangi birini taşımayanların başvuruları kabul edilmez. Bu koşullardan herhangi birini taşımadığı sonradan anlaşılanların, sınav ve atama işlemleri geçersiz sayılarak atamaları iptal edilir, Genel Müdürlükte memur olanlar durumlarına uygun görevlere döndürülürler.

Sınav Komisyonu ve Görevleri

Madde 9 — Genel Müdür veya görevlendireceği bir Genel Müdür Yardımcısının başkanlığında, Teftiş Kurulu Başkanı ile Genel Müdürce görevlendirilen üç üyeden oluşan Giriş Sınav Komisyonu kurulur. Görevlendirilen üyeler için iki yedek üye belirlenir.

Sınav komisyonunun görevleri şunlardır:

a) Giriş, değerlendirme ve yeterlik sınavının yapılmasını sağlamak,

b) Sınav sorularını hazırlamak veya hazırlatmak,

c) Sınav sonuçlarına göre başarı listesi düzenlemek.

Sınav komisyonunun sekreterya hizmetleri Personel Dairesi Başkanlığınca yürütülür.

Sınav Konuları ve Puan Değerleri

Madde 10 — Giriş sınavı, yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamalı olarak yapılır:

a) Yazılı Sınav

Yazılı sınav çoktan seçmeli test tekniği ile 100 sorudan az olmamak üzere yapılır. Soruların % 20’si genel kültür bilgisi, % 60’ı özel alan bilgisi ve % 20’si yabancı dil konularını kapsar.

Bu sınavda 100 puan üzerinden en az 70 puan alanlar, sözlü sınava çağrılırlar.

Özel Alan Bilgisi :

A - Hukuk Bölümü :

a - Anayasa Hukuku,

b - Medeni Hukuk (Başlangıç, Şahıs, Aile, Miras ve Eşya Hukuku),

c - Borçlar Hukuku (Genel ve Özel),

d - Ticaret Hukuku (Şirketler),

e - Ceza Hukuku (Genel ve Özel),

f - Genel olarak tapu ve kadastro mevzuatı.

B – Fen Bölümü :

a - Ölçme Bilgisi,

b - Jeodezi,

c - Fotoğrametri,

d - Dengeleme,

e - Yüksek Matematik,

f - Genel olarak tapu ve kadastro mevzuatı.

Hukuk bölümünden girenler fen bölümü, fen bölümünden girenler hukuk bölümü sorularından sorumlu tutulmazlar.

b) Sözlü Sınav

Sözlü sınavda adaylar, sınav komisyonu üyelerinin her biri tarafından yazılı sınav konularından 60 puan, temsil yeteneği ile tutum ve davranışlarından 20 puan, anlatım ve yorumlama yeteneğinden 20 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bu sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 puan almış olmak gerekir.

Sözlü sınav soruları sınav komisyonu tarafından en az iki gün önce konu başlıklarına göre ayrı ayrı hazırlattırılır. Hazırlanan sorular torbalara konulduktan sonra tutanakla tespit edilerek ağızları mühürlenir. Adaylar her konudan komisyonca belirlenecek usul ve esaslara göre soruyu torbadan çekerek cevaplandırırlar.

Giriş Sınavının Değerlendirilmesi

Madde 11 — Yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalamaları alınarak sıralama yapılır. Bu sıralamada 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alanlar sınavı başarmış sayılır. Başarılı olanların sayısının ihtiyaçtan fazla olması durumunda, en yüksek puandan başlanarak ihtiyaç kadar Tapu ve Kadastro Denetmen Yardımcısı belirlenir.

Puanların eşitliği durumunda aşağıdaki öncelik sırasına göre değerlendirme ve sıralama yapılır:

a) Tapu ve kadastro hizmetini ilgilendiren konularda doktora yapmış olmak,

b) Tapu ve kadastro hizmetini ilgilendiren konularda yüksek lisans yapmış olmak,

c) Yazılı sınavda alan bilgisi notu üstün olmak,

d) Yabancı dil bilgisi yeterliği veya puanı fazla olmak.

Giriş Sınavı Sonuçlarının Duyurulması

Madde 12 — Giriş sınavı sonuçları, sözlü sınavı izleyen bir hafta içinde Genel Müdürlükte ilan edilir. Ayrıca adaylara yazılı olarak bildirilir.

Sınav Belgelerinin Saklanması

Madde 13 — Giriş sınavı ile ilgili belgeler Arşiv Hizmetleri Yönetmeliğinde belirlenen sürelerde saklanır.

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Denetmen Yardımcılığına Atama ve Yetiştirilme

 

Denetmen Yardımcılığına Atama

Madde 14 — Giriş sınavını kazananlar; görevlerini yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel özrünün bulunmadığını, sağlık durumunun iklim değişikliklerine ve her çeşit yolculuk koşullarına uygun olduğunu, Genel Müdürlükçe (Personel Dairesi Başkanlığı) belirlenecek sağlık kurumlarından alacakları raporla belgelendirmeleri durumunda kur’a ile ihtiyaç duyulan Bölge müdürlüklerine atanırlar. Ataması yapılıp kanuni süre içinde mazeretsiz göreve başlamayanların atamaları geçersiz sayılır. Bu durumda olanların sınav sonuçları hiçbir biçimde kazanılmış hak sayılmaz. Bunların yerine, yarışma sınav sonuç listesindeki sıralama dikkate alınarak atama yapılır.

Denetmen Yardımcılığına atanıp göreve başlayanlar, bu Yönetmeliğin l6 ncı maddesinde belirtilen şekilde hizmet içi eğitime alınırlar.

Denetmen Yardımcılarının Atanamayacağı Hizmet Yerleri

Madde 15 — Denetmen yardımcıları, kendilerinin ve eşlerinin nüfusa kayıtlı oldukları veya doğdukları veya nüfusa kayıtlı olmamakla beraber en az on beş yıl süreyle ikamet ettikleri yerlerde bulunan Bölge Müdürlüğüne atanamazlar.

Ancak Büyükşehir statüsündeki illerde yukarıdaki fıkra hükmü uygulanmaz.

Denetmen Yardımcılarının Yetiştirilmesi

Madde 16 — Denetmen Yardımcılarının yetiştirilmesi 2/12/1983 tarihli ve 83/6061 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Aday Memurların Yetiştirilmelerine Dair Genel Yönetmelik” hükümlerine göre temel, hazırlayıcı ve staj eğitimi şeklinde yapılır.

Denetmen Yardımcılığı yetiştirme programı; birinci yıl temel, hazırlayıcı ve rehber denetmen refakatinde staj eğitimine, ikinci yıl denetmen refakatinde görev başında yetiştirme eğitimine ve üçüncü yıl bağımsız olarak görev yapılmasına imkan verilecek şekilde, Teftiş Kurulu Başkanlığının koordinasyonunda ve Devlet Memurları Eğitimi Genel Planı hükümleri çerçevesinde Eğitim Dairesi Başkanlığınca hazırlanır.

Görev başında yetiştirme eğitimi Denetmen Yardımcılığı yetiştirme programında belirlenir. Bu programda; rehberlik ve iş başında yetiştirme, denetim, inceleme, soruşturma ve ön inceleme konuları, tutum ve davranışlar ile değerlendirme sınavı usul ve esasları yer alır.

İkinci yılın sonunda yapılan değerlendirme sınavı sonucu yeterli olduğu belirlenen Denetmen Yardımcıları Bölge Müdürünün teklifi ve sicil amiri Valinin onayı ile denetim ve değerlendirme, inceleme, ön inceleme ve soruşturma hizmetlerini bağımsız olarak yürütmekle yetkili kılınabilirler.

Rehber Denetmen ile Koordinatör Denetmen ve Bölge Müdürü; Denetmen yardımcıları hakkında yetiştirme eğitimi ile ilgili olarak her yıl bir değerlendirme yaparlar ve üç yıllık dönem sonunda yetişme puanı verirler.

Denetmen yardımcılarının yetiştirilme devresinde görev yerleri değiştirilemez ve başka birim veya kurumlarda geçici olarak görevlendirilemezler.

Yeterlik Sınavından Önce Denetmen Yardımcılığından Çıkarılma

Madde 17 — Yetiştirme eğitimi sonunda yapılan değerlendirme sınavında başarılı olamayanlar veya rehberliklerinde çalıştıkları Denetmen, Koordinatör Denetmen ve Bölge Müdürü tarafından yapılacak değerlendirmeye göre denetmenlik görevinde başarılı olamayacağı anlaşılan veyahut denetim mesleği ile bağdaşmayan tutum ve davranışları saptanan Denetmen yardımcıları hakkında düzenlenecek rapora dayalı olarak, Bölge Müdürünün önerisi üzerine Genel Müdür tarafından yeterlik sınavı beklenmeksizin durumlarına uygun başka bir yer ve göreve atanırlar.

 

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Yeterlik Sınavı ve Denetmenliğe Atanmaya İlişkin Hükümler

 

Yeterlik Sınavı

Madde 18 — Yeterlik sınavı; Denetmen yardımcılarının mevzuat bilgilerini ve buna ilişkin uygulamaları, denetim, araştırma, inceleme, soruşturma ve ön inceleme yöntemlerini, mesleki yardım, rehberlik, iş başında yetiştirme ile ilgili bilgi ve niteliği kazanma dereceleri ile genel kültürü içeren konularda üç yıllık yetişme dönemi sonunda yapılan sınavdır. Bu sınav, yazılı olarak sınav komisyonunca yapılır.

Yeterlik Sınav Komisyonu ve Görevleri

Madde 19 — Yeterlik sınav komisyonu, bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesinde belirtilen giriş sınav komisyonunda yer alan başkan ve üyelerden oluşur.

Yeterlik Sınav Komisyonunun görevleri şunlardır:

a) Yeterlik sınavının yapılmasını sağlamak,

b) Yeterlik sınavı sonucuna göre başarı listesi düzenlemek, sınav sonucuna yapılacak itirazları inceleyip karara bağlamak.

Yeterlik sınav komisyonunun sekreterya hizmetleri Personel Dairesi Başkanlığınca yürütülür.

Yeterlik Sınavına Çağrılma

Madde 20 — Denetmen yardımcıları, bölgeler arası hizmet standardını sağlamak amacıyla, Teftiş Kurulu Başkanlığının koordinasyonunda, yeterlik sınavından en az üç ay önce ve en az 1 ay süreyle Eğitim Dairesi Başkanlığınca hazırlanan hizmet içi eğitim sonunda, Genel Müdürlükçe belirlenen tarihte yeterlik sınavına çağrılır. Personel Dairesi Başkanlığınca yeterlik sınavına ilişkin hususlar sınav tarihinden en az bir ay önce denetmen yardımcılarına duyurulur.

Yeterlik Sınav Konuları ve Puan Değerleri

Madde 21 — Yeterlik sınav konuları ve puan değerleri şunlardır:

a) Mevzuat ve Uygulamaları % 40,

1 – Hukuk Bölümü İçin

a) 2644 sayılı Tapu Kanunu, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu ve uygulaması,

b) Tapu Sicil Tüzüğü ve ilgili kanunlarla uygulama şekli,

c) 3402 sayılı Kadastro Kanunu ile yönetmelikleri ve uygulaması,

d) Tapu ve kadastro harçlarının tahakkuk ve tahsili,

e) Mali konular (Devlet bütçesi, döner sermaye, Harcırah Kanunu),

f) Fenni konularda genel kavramlar.

2 – Fen Bölümü İçin

a) Kadastro ölçmeleri,

b) Nirengi ve poligon, sistem kurma hesapları,

c) Ölçmede kullanılan araçlar,

d) Yüzölçüm hesaplamaları,

e) Fotoğrametrik metodla kadastral plan tanzim esasları,

f) Kıymetlendirme ve foto plan sistemleri,

g) Değişiklik işlemleri,

h) Büyük Ölçekli Haritalar Yapım Yönetmeliği,

ı) Hukukî konularda genel kavramlar.

b) Denetim, İnceleme ve Soruşturma % 50, (Her iki bölüm için)

1 – Denetim Usulü :

a) Tapu Sicil müdürlüklerinin denetimi,

b) Kadastro Müdürlük ve şefliklerinin denetimi,

c) Döner sermaye iş ve işlemleri denetimi.

2 – Soruşturma ve Ön İnceleme Usulü :

a) 4483 sayılı Kanuna göre ön inceleme,

b) 3628 sayılı Kanun,

c) Ceza Muhakemeleri Usulü Kanununun soruşturmaya yönelik hükümleri,

d) Türk Ceza Kanununun "Devlet İdaresi Aleyhine İşlenen Cürümler" bölümü ile memurlara müteallik hükümleri,

e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu (disiplin hükümleri),

c) Genel Kültür % 10.

Yeterlik sınavının planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi sınav komisyonunca yapılır ve sınav sonucu Personel Dairesi Başkanlığına bildirilir.

Yeterlik Sınavının Değerlendirilmesi ve Sonuçlarının Duyurulması

Madde 22 — Yeterlik sınavı ile yetiştirme dönemi başarı notu ortalaması 100 puan üzerinden 70 puan olanlar başarılı sayılır. Sınav sonuçları sınavı izleyen on beş gün içinde Genel Müdürlükte ilan edilir. Ayrıca, adaylara yazılı olarak bildirilir.

Yeterlik Sınavına Girmeyenler veya Başarı Gösteremeyenler

Madde 23 — Geçerli bir özrü olmaksızın yeterlik sınavına girmeyenler, Genel Müdürlükçe Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personelinin Görevde Yükselme ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Esaslarına Dair Yönetmelikte yer alan genel ve özel şartlara uygun görevlere atamaları yapılır.

Geçerli bir özrü bulunması nedeniyle yeterlik sınavına giremeyenler, sınav tarihinden itibaren en geç üç ay içerisinde Genel Müdürlükçe belirlenecek bir tarihte sınava alınırlar. Bu sınavda başarılı olamamaları veya sınava katılamama durumunda bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen şekilde işlem yapılır.

Yeterlik Sınav Belgelerinin Saklanması

Madde 24 — Yeterlik sınavına ilişkin belgeler, Arşiv Hizmetleri Yönetmeliğine göre Personel Dairesi Başkanlığınca saklanır.

Denetmenliğe Atama

Madde 25 — Yeterlik sınavında başarılı olan Denetmen Yardımcıları, Personel Dairesi Başkanlığının önerisi üzerine, Genel Müdür onayı ile bulundukları veya ihtiyaç bulunan Bölge Müdürlüklerine Denetmen olarak atanırlar. Denetmenlerin kıdemleri yeterlik sınavındaki başarı derecesine göre belirlenir.

 

BEŞİNCİ BÖLÜM

Görevlendirme, Koordinasyon ve Büro Hizmetleri

 

Görevlendirme ve Koordinasyon

Madde 26 — Denetmen ve Denetmen yardımcıları Genel Müdürlükçe uygun görülen bölge müdürlüklerinde görevlendirilir. Genel Müdürlük tarafından uygun görülen Bölge müdürlüklerinde denetmenlerin faaliyetleri ile ilgili gerekli koordinasyonu sağlamak üzere Bölge müdürünün önerisi ve Genel Müdürün onayı ile kıdemli bir Denetmen görevlendirilir.

Bu şekilde bir görevlendirme yapılmışsa denetim hizmetinin sevk ve idaresinden Bölge Müdürüne karşı Koordinatör Denetmen sorumludur.

Koordinatör Denetmenin Görev ve Yetkileri

Madde 27 — Koordinatör Denetmenin görev ve yetkileri şunlardır:

a) Denetmen ve Denetmen yardımcılarını toplantıya çağırmak, başkanlık etmek ve yönetmek,

b) Müdürlüklerin yönetici ve personel sayıları ile bölgenin coğrafî, idarî ve ekonomik durumunu dikkate alarak, denetim programlarını hazırlamak,onaya sunmak, uygulanmasını sağlamak,

c) Denetmen ve Denetmen yardımcıları ile emrindeki personelin çalışmalarını izlemek ve denetlemek,

d) Denetmen ve Denetmen yardımcıları tarafından düzenlenen soruşturma raporları ile ön inceleme ve inceleme raporlarını incelemek,

e) Denetim, inceleme, soruşturma ve ön inceleme raporlarını onaya sunmak, ilgili birimlere göndermek,

f) Denetmen ve Denetmen yardımcıları arasında iş birliği ve eşgüdümü sağlamak, hizmet içinde yetiştirilmeleri konusunda gerekli önlemleri almak ve önerilerde bulunmak,

g) İnceleme ve soruşturmalarda görevlendirilecek Denetmen ve Denetmen yardımcılarını belirlemek ve görev emri veya onayı için Bölge Müdürüne sunmak, h) Denetmen ve Denetmen yardımcıları arasında iş bölümü yapmak,

ı) Mesleki toplantı, rehberlik, denetim ve inceleme gibi çalışmalara katılmak,

j) Aylık çalışma ve hak ediş çizelgeleri ile yolluk bildirimini incelemek, Denetmen ve Denetmen yardımcılarının geçici görev yolluklarının alınmasında tahakkuk memurluğu görevini yürütmek,

k) Mesleki toplantılarda alınan hizmete ilişkin kararların uygulanmasını sağlamak amacıyla gerekli iş ve işlemleri yapmak,

l) Denetmen ve denetmen yardımcılarının düzenlediği denetim raporlarını inceleyerek veya oluşturacağı komisyona inceleterek, Bölge Müdürüne sunmak,

m) Komisyon çalışmalarına katılacak denetmen ve denetmen yardımcılarını belirlemek ve görevlendirmek üzere Bölge Müdürüne sunmak,

n) Denetim görevi ile ilgili veri tabanını hazırlamak ve güncelleştirmek.

Koordinatör Denetmen Emrinde Personel Görevlendirilmesi

Madde 28 — Bölge müdürü tarafından, Koordinatör Denetmen emrinde yeterli sayıda personel görevlendirilir.

Görevlendirilen bu personelin görev ve sorumlulukları şunlardır:

a) Denetmen ve Denetmen yardımcılarından gelen denetim, inceleme ve soruşturma raporları ile ön inceleme ve diğer yazılarla ilgili evrak kayıt ile iş ve işlemleri yürütmek, raporları ve ön incelemeleri ilgili yerlere göndermek üzere evrakını hazırlamak,

b) Denetim hizmeti ile ilgili kayıtları ve defterleri tutmak, dosyaları usulüne uygun olarak düzenlemek ve korumak,

c) Her türlü araç, malzeme ve kırtasiye işlerini izlemek ve demirbaşların korunmasını sağlamak,

d) Bölge Müdürü ve Koordinatör Denetmen tarafından verilecek denetim hizmetleri ile ilgili diğer iş ve işlemleri yapmak.

function yolla() { window.open("http://konuttimes.com/sayfalar/mesaj/demo.php?id=47186", "_blank", "toolbar=yes,scrollbars=yes,resizable=yes,top=150,left=500,width=700,height=500"); }