26 / 04 / 2024

Tapu randevusu nasıl alınır?

 Tapu randevusu nasıl alınır?

Tapu işlemini kolaylaştırmak için internet üzerinden randevu alma sistemi getiriliyor ve online randevu ile işlemler daha hızlı tamamlanıyor.Peki tapu randevusu nasıl alınır?işte tapu randevusu alma işlemleri..


Tapu randevusu nasıl alınır?

Tapu dairesinde gayrimenkul alım satım işleminin gerçekleşebilmesi için öncelikle randevu alınması gerekiyor.Randevu alınmadan tapu dairesine gidilmesi halinde,tapu işlemi görülemiyor.


Tapudan randevu internet üzerinden online bir şekilde alınabiliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak sistem sayesinde tapu işlemleri öncesi telefonla randevu alınması ve böylece, vatandaşın zaman kaybetmesinin önüne geçilmesi planlanıyor.


Tapu randevusu alabilmek için bazı işlem evrakları gerekiyor.Bunlar:

*Nüfus Cüzdanı ve Temsil Belgesi

*Gerçek Kişilerde Fotoğraf

*Bina Vasıflı Taşınmazlarda Zorunlu Deprem Sigortası.

*İcra müdürlüğünün satış müzekkeresi (Cebri İcra Yolu ile Satılmış ise).

*Mahkeme Müzekkeresi (Ortaklığın Giderilmesi Davası Yolu ile Satılmış ise).

*İlgili Belediyeden Alınmış Emlak Vergisi Değerini Belirtir Belgedir.


Online tapu randevusu almak için onlinerandevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapılması gerekiyor.Daha sonra bu sayfadan itibaren adım adım yapılacak işlemlerle randevu uygun belirli güne seçiliyor.


Randevu alınan saat aralığından 15 dakika öncesinde başvuru yapmanız gerekiyor.15 dakika gecikme durumunda randevu iptal ediliyor.


Tapu randevu sistemine, telefon ile randevu sistemi de ekleniyor. Telefon ile randevu sistemi sayesinde işlemler için gerekli evraklar hakkında önceden bilgi alınabiliyor ve herhangi bir sorun anında müdahale edilebiliyor.


Tapu masrafı ne kadar olur?



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com