25 / 04 / 2024

Tapu harcı indirimi için son 2 hafta!

 Tapu harcı indirimi için son 2 hafta!

15 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, tapu harcında indirim yapıldı. Tapu harcı indirimi için son 2 hafta bulunuyor...


 

Tapu, bir gayrimenkulün yüzölçümünü baz alarak numarasını pafta, ada ve parsel bakımından dolayı mahallesini ve sahibini gösteren belge oluyor. 


Bu bilgiler tapu dairelerinde kayıtlı oluyor. Dolayısıyla gayrimenkuldeki herhangi bir değişiklik veya devir işlemi tapu dairesinde gerçekleşiyor.


Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri için belli müdürlükte harçların ödenmesi gerekiyor. Bu harcı alıcı ve satıcılar ayrı ayrı ödemekle mükellef oluyor.


Tapu harcının ölçüsü devir eden ve devir alan için ayrı ayrı olmak üzere devir bedeli üzerinden binde 20 olarak hesaplanıyor.Ancak, 15 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, tapu harcında indirim yapıldı. 


Tapu harcı indirimi yalnız mesken ve işyeri devirleri için geçerli oldu. Buna göre, söz konusu harç alıcı ve satıcıdan binde 15 oranında tahsil ediliyor. Ancak arazi ve arsalarda tapu harcı yine binde 20 oranında tahsil ediliyor.


Tapu harcı indirimi için son 2 hafta!


Tapu harcı indirimi, 30 Eylül 2017 tarihine kadar geçerli olacak. Buna göre tapu harcı indirimi için son 2 hafta kaldı.Bu tarihe kadar gerçekleşecek konut ve işyeri tapu devir işlemleri için binde 15 oranında harç tahsil edilecek. Bu tarihten sonra eski oranlar tahsil edilmeye başlanacak.



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com