19 / 04 / 2024

Tapu döner sermaye harcı 2015!

 Tapu döner sermaye harcı 2015!

Tapu dairesindeki gayrimenkul alım satımı gerçekleştirilirken ödenen tutarlar arasında tapu döner sermaye harcı da bulunuyor.Peki tapu döner sermaye harcı 2015 ne kadar?işte tapu döner sermaye harcı 2015..


Tapu döner sermaye harcı 2015!

Kamu kurum ve kuruluşların hizmet kalitesini artırması için ihtiyaç duyulan mal ve diğer hizmetleri alabilmesi ve verebilmesi için izin verilen kurum içi ticari etkinliklere döner sermaye deniyor.


Tapu döner sermayesinden elde edilen gelir ortak bir havuzda biriktiriliyor ve kurum içinde çalışan personel nitelik ve derece sınıflandırılmasına göre farklı derecelerde döner sermayeden pay alabiliyor.


Tapu harçları,döner sermaye ücretleri tapu işleminin yapıldığı yerin vergi dairesine ödeniyor. Maliye Bakanlığınca yetki verilmesi halinde ilgili kuruluşlar tarafından da tahsil edilebiliyor.


Ödemeler internet üzerinde de yapılabiliyor.E-tahsilat uygulaması ile tapu harçlarının farklı şehirdeki şubelerde dâhil olmak üzere banka şubeleri, ATM’ler ve Görüntülü İşlem Merkezlerinden tahakkuk, tahsil ve kontrolü elektronik ortamda gerçekleştiriliyor.


Tapu dairesine gerçekleşen işlemlerden  alım satım harcı alınırken,döner sermaye harcı da her sene değişiklik gösterebiliyor.2014 yılında 75 TL olan döner sermaye ücreti 2015 yılında ufak bir değişikliğe uğruyor.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2015 yılı açıklanan tarifesine göre;

 

-Tapu döner sermaye bedeli yüzde 10,11'lik yeniden değerleme oranı ile 82,50 TL olarak belirleniyor.



Tapu hibe harcı 2015!



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com