Köyde yapı inşa etme şartları 02 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde açıklanıyor.Peki köyde ev yapma şartları nelerdir?
Köyde ev yapmak için gereken belgeler nelerdir?
Köyde parsel büyüklükleri hakkındaki hükümlere uymayan parsellerde, uygun hale getirilmedikçe yeni yapı ve ilave yapı yapılmasına izin verilmiyor.
Köy içi ya da köy dışında yapılacak tüm inşaatlar için ruhsat alınması yasal zorunluluk barındırıyor.Köyde inşaat yapmak için ilk önce İlçe Özel İdare’leri başvurmak gerekiyor.Peki köyde ev yapmak için gereken belgeler nelerdir?
Köy içinde konut yaptıracak olan köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan kişilerin aşağıdaki belgelerle birlikte İlçe Özel İdaresi’ne başvurmaları gerekiyor.
*Dilekçe
*Tapu
*İkametgah
*Koordinatlı plan örneği (Kadastro müdürlüğünden temin edilecek.)
*Nüfus cüzdanı
*Yapılacak yapının yoldan ve komşu parsellerden çekme mesafelerine ilişkin Köy İhtiyar Heyeti kararı.
İhtiyaç duyan şahıslara İlçe Özel İdareleri’nce mesken projesi temin ediliyor.İlçe Özel İdaresi’nden onaylı proje ve izin yazısı alınmasından sonra inşaata başlanması için Köy İhtiyar Heyeti kararı alınması ve alınacak kararın bir örneğinin İlçe Özel İdaresi’ne iletilmesi gerekiyor.
Köy yerleşim alanında yapılacak her tür ticari amaçlı yapı ve köy yerleşim alanı dışında yapılacak bütün yapılar için İl Özel İdaresi’nden ruhsat alınması zorunlu olup bu tür yapıların muhtarlık izni ile yapılması mümkün olmuyor.
Köylerde izin alınmaksızın yapılan yapıların muhtarlıkça, İlçe Özel İdareleri’ne bildirilmeleri zorunlu olup buna uymayan muhtarlıklar ve izinsiz inşaat sahipleri hakkında cezai işlem uygulanıyor.
Köyde yapı ruhsatı nasıl alınır?
Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com
Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler