26 / 04 / 2024

Konut kredisinde yaş sınırı var mı?

Konut kredisinde yaş sınırı var mı?

Kredi kuruluşları ve bankalarım sunduğu düşük faizli konut kredileri ile uzun vadede gayrimenkul sahibi olunabiliyor. Peki "Konut kredisinde yaş sınırı var mı? Konut kredisi almada yaş sınırı nedir?" diyorsanız işte yanıtı...


Konut kredisinde yaş sınırı var mı?

Konut kredisi, konutun teminat altına alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisi olarak ifade ediliyor. Konut kredisinin vadeleri 5 ila 30 yıl arasında değişiklik gösteriyor. 


Türkiye’de konut kredilerinde sabit faiz uygulanıyor.  Yani kredinin vadesi boyunca ödenecek kredi taksit tutarları değişmiyor.Bankalar kredi maliyeti riskini, alınan kredi faizinin içinde hesapladıklarından dolayı sabit faizli kredilerin oranları, olması gerektiğinden daha da yüksek olarak karşımıza çıkıyor. 


Kredi kullandıran her bankanın kendine özel şartları bulunuyor.  Ancak genel olarak bankalar başvuru sahibinin kredi notu, kredi geçmişi, aylık net geliri ve ilgili taşınmazın özelliklerine bakarak başvuruları değerlendiriyor. 


Konut kredisi başvurusu internetten yapılabildiği gibi bankalar şubelerine giderek de kredi başvurusu yapılabiliyor. Peki "Konut kredisinde yaş sınırı var mı? Konut kredisi almada yaş sınırı nedir?" diyorsanız işte yanıtı...


Konut kredisi kullanabilmek için maksimum yaş sınırı 65 olarak belirleniyor.Konut kredisi kullanacak kişinin yaşı ve kredinin vadesi toplamının 70’i aşmaması gerekiyor. Örneğin 65 yaşındaki kimselerin kullanabileceği kredinin vadesinin maksimum beş yıl olması gerekiyor.

Konut kredisine nasıl başvurulur?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com