21 / 05 / 2024

Konut kredisinde kefil şart mı?

Konut kredisinde kefil şart mı?

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimselerin öncelikle aranan koşullara uygun olması gerekiyor .Peki konut kredisinde kefil şart mı? diyorsanız işte yanıtı...


Konut kredisinde kefil şart mı?

Sabit geliri olan ancak konut almak için yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların konut kredisi paketlerinden yaralanarak, uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olabiliyor.


Konut kredisine başvuru sürecinde bankadan bankaya birtakım değişiklikler olmak ile birlikte; genel hatları ile  süreç aynı işliyor. Ancak öyle ki bir bankanın kredi vermediği birine veya bir daireye bir başka banka kredi verebiliyor. Bu sonuç, bankaların müşteri profili için yapmış olduğu tanımlaya göre değişiklik gösteriyor.


Konut kredisi kullanmak için ilk başvuru bankaya gidilerek yapılabileceği gibi; internet üzerinden online da yapılıyor. Ön talebin onaylanması halinde kredi için resmi süreç başlamış oluyor.  


Bankaların konut kredisi kullandırma süreci, kişinin bankaya yaptığı müracaat ile başlıyor. Akabinde ekspertiz kredi kullanılmak istenen eve giderek, evin değerini belirliyor. Ekspertiz evin ancak yüzde 75'ine kadar kredi verebiliyor.Peki konut kredisinde kefil şart mı? diyorsanız işte yanıtı...

 

Konut kredisinde, konut üzerinde ipotek olduğu için çoğunlukla bankalar kefil talep etmiyor, ödemenin yapılamaması durumunda konuta el konuluyor. Dolayısıyla kredi geri ödeme planının tüketici tarafından dikkatli incelenerek risk analizi yapılması önemli oluyor. 

Konut kredisi başvuru evrakları!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com