18 / 04 / 2024

Konut kredisinde kefil gerekli mi?

Konut kredisinde kefil gerekli mi?

Bankalar ev sahibi olmak isteyenlere gayrimenkul ipoteği karşılığında krediye konut kredisi veriyor. Peki "Konut kredisinde kefil gerekli mi?" diyorsanız işte yanıtı..


Konut kredisinde kefil gerekli mi?

Konut kredisi, banka ve kredi kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında ev sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olarak ifade ediliyor.


Konut sahibi olmak için bankaların kredi paketlerinden yararlanmak isteyen kimseler, uzun vadede ve düşük faiz oranları ile gayrimenkul sahibi olabiliyor.


Kredinin vadesi çoğunlukla sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişkenlik gösterebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak alınmak istenilen konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanızda fayda görülüyor. 


Konut kredisi kullanarak konut sahibi olmak isteyen kimseler gerekli belgeler ile birlikte bankaya başvuruda bulunabiliyor. Konut kredisi almak isteyenlerin bankaya başvurmadan önce nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç belgeyi hazırlaması gerekiyor. Düzenli bir geliri olduğunu gösteren herkes kredi alabiliyor.  


Daha önceki kredi borcu nedeniyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamıyor. Gerekli şartlara uygun olunması halinde kredi onaylanıyor.Peki "Konut kredisinde kefil gerekli mi?" diyorsanız işte yanıtı.. 


Bankalar konut kredisi vermek için genellikle kefil talep etmiyor.Konut üzerinde ipotek tesis işlemi uygulanıyor.

Eski binaya konut kredisi verilir mi?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com