26 / 04 / 2024

Konut kredi başvurusu için gerekli evraklar nelerdir?

Konut kredi başvurusu için gerekli evraklar nelerdir?

Ev sahibi olmak isteyen kişiler bu hayalini kredi çekerek gerçekleştirebiliyor.Kredi için bankaya gerekli evraklarla başvuru yapmak gerekiyor.Peki konut kredi başvurusu için gerekli evraklar nelerdir?


Konut kredi başvurusu için gerekli evraklar nelerdir?

Konut kredisi, konutun teminat altına alınması şartıyla verilen bir tüketiciye verilen kredi olarak biliniyor.  Konut kredisinin vadesi 5 - 30 yıl arasında değişiklik gösteriyor. 


Türkiye’de uygulanan konut kredilerindeki faiz sabit oranlı oluyor. Yani kredinin vadesi boyunca ödenecek kredi taksit tutarı değişiklik göstermiyor. İlk başta bakıldığında, faizin sabit olması tüketiciler açısında oldukça avantajlı görünüyor.  Ancak bankalar kredi maliyeti riskini, alınan kredi faizinin içinde hesapladıkları için sabit faizli kredilerin oranları, olması gerektiğinden daha da yüksek oluyor.


Kredi kullandıran her bankanın kendine özel şartları bulunuyor.  Ancak genel olarak kurumlar başvuru sahibinin kredi notu, kredi geçmişi, aylık net geliri ve ilgili gayrimenkulün özelliklerine bakarak başvuruları değerlendiriyor. 


İnternetten konut kredisi başvurusu yapılabildiği gibi bankalara giderek de kredi başvurusu yapılabiliyor. Bankaların internet sitelerini ziyaret ederek bu konularda daha detaylı bilgi edinilebiliyor.Peki konut kredi başvurusu için gerekli evraklar nelerdir?


Konut kredisi başvuru evrakları şu şekilde:

-Kredi kullanacak kişi için istenen evraklar

Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport)

İkametgah İlmuhaberi

Maaş Bordrosu veya serbest meslek sahipleri için Vergi Levhası


-Alınacak konut için istenen evraklar

Kat Mülkiyeti Tapusu ya da

Kat İrtifakı Tapusu ve Yapı Kullanım İzin Belgesi ya da

Kat İrtifaki Tapusu ve İnşaat Ruhsatının Fotokopileri

Konut kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com