18 / 05 / 2024

Konut emlak vergisi 2015!

Konut emlak vergisi 2015!

Arsa, arazi, konut ve işyeri gibi taşınmaz mallar emlak vergisine tabi tutuluyor.Vergi için ödenecek bedel taşınmazın türüne ve bulunduğu bölgeye yere değişiyor.İşte konut emlak vergisi 2015..


Konut emlak vergisi 2015!

Arazi,arsa, konut ve işyeri gibi taşınmaz mallar emlak vergisine tabi oluyor. Emlak vergisini bu taşınmaz malların sahipleri ödüyor. 


Taşınmaz sahiplerinin her sene ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi iki taksit halinde ödenebiliyor. İlk taksit ödemeleri Mart ayında başlamıştı 31 Mayıs'ta son bulacak.İkinci taskit ödemeleri ise Kasım ayında yapılacak.


Gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca emlak vergisi ödemelerinde internetten de ödenebiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor.Peki konut emlak vergisi nasıl hesaplanır



Emlak vergisi ödemelerinde, ödenmesi gereken tutar taşınmazın değerine ve türüne göre değişiklik gösterebiliyor. 


*2015 yılında konutların emlak vergisi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. 


Konut emlak vergisi hesaplama örneği..


Büyükşehirde;

Konut değeri; 200 bin TL

Emlak vergisi oranı: Binde 2

Ödenecek emlak vergisi: 400 


Büyükşehir olmayan yerde;

Konut değeri; 200 bin TL

Emlak vergisi oranı: Binde 1

Ödenecek emlak vergisi: 200

Büyükşehir belediyesi emlak vergisi oranları 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com