29 / 04 / 2024

Kira vergisi son ödeme tarihi 2015!

 Kira vergisi son ödeme tarihi 2015!

İstisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenler 2015 yılı içerisinde kira gelir vergisi ödemekle yükümlü oluyor?Peki kira vergisi son ödeme tarihi ne zaman?İşte kira vergisi son ödeme tarihi 2015..


Kira vergisi son ödeme tarihi 2015!

Gayrimenkullerini kiraya veren vatandaşlar elde ettikleri kira üzerinde vergi ödemesi yapıyor.Vergiler bir önceki sene elde edilen kira gelirleri için ödeniyor.Örneğin 2014 yılında evini ve işyerini kiraya vererek kira geliri elde edenler 2015 yılında kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergiyi istisnadan yüksek kira geliri elde edenler ödüyor.


2015 yılında ödenecek kira gelir vergisi için belirlenen istisna bedelleri;Meskenlerde; 3.300 TL,işyerlerinde; 27.000 TL olarak belirleniyor.İstisna sınırından yüksek kira geliri elde eden mal sahiplerinin beyanname vererek kira geliri vergisi ödemesi gerekmiyor.


Vergi için beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Konutlardan elde edilen kira gelirleri 1 MART 25 MART 2015 tarihleri arasında beyan edilmez veya eksik beyan edilirse, 2014 yılı için 3.300 TL’lik istisnadan yararlanılamıyor.Peki kira vergisi son ödeme tarihi 2015 ne zaman?


Kira gelir vergisi 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. Beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisi Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor. 


Hesaplanan vergi;mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine,bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine ve ahsile yetkili banka şubelerine ödenebiliyor.


Ödenecek olan gelir vergisini www.gib.gov.tr adresindeki“Hesaplamalar” bölümünden yararlanarak öğrenebiliyor.(www.gib.gov.tr - Ana Sayfa - İnternet Vergi Dairesi - Hesaplamalar - GMSİ)

Kira gelir vergisinin internetten ödenmesi mümkün mü?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com