30 / 04 / 2024

Kira vergisi son ödeme günü bugün mü?

Kira vergisi son ödeme günü bugün mü?

Kira vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince, kira geliri olan kimseler tarafından 2 taksitte ödeniyor.Kira vergisi ilk taksit ödemesi 1 Mart itibari ile başlamıştı.Peki kira vergisi son ödeme günü bugün mü?


Kira vergisi son ödeme günü bugün mü?

2015 yıllık gelir vergisi beyanname verme süresi uzatıldı!

Kira vergisini, Gelir Vergisi Kanunu gereğince, kira geliri olan kimseler ödüyor. Beyana dayalı vergi olan vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor.

Kira vergisi hesaplamasında, bir takvim yılı içinde gerçek kişiler tarafından elde edilen kazanç ve iratların toplamı dikkate alınıyor.

Taşınmaz mal sahipleri, kiralamada elde ettiği gelir için Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergi mükellefi oluyor.Söz konusu gelirler bir önceki sene elde edilen gelirler için ödeniyor.

Kira gelir vergisi beyannamesi; İzleyen yılın Mart ayının başından 25. günü akşamına kadar veriliyor. Takvim yılı içinde memleketi terk edenlerin beyannameleri memleketi terkten önce gelen 15 gün, ölüm halinde ölüm tarihinden itibaren 4 ay içinde veriliyor.

Ancak 2015 yılı yıllık gelir vergisi için beyanname süresi 31 Mart'a kadar uzatılmıştı.Buna göre beyanname dönemi için son gün bugün oluyor.Peki kira vergisi son ödeme günü bugün mü? 

Kira vergisinin 1. taksitleri de 31 Mart'a kadar ödeniyor.Buna göre kira vergisi son ödeme günü bugün oluyor.Vergi mükelleflerinin bugün mesai bitimine kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor.

Yıllık gelir vergisi 2. taksiti ise 1 - 31 Temmuz 2015 tarihleri arasında ödeniyor.

Yıllık gelir vergisi;

*Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),

*Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak,

*Anlaşmalı bankalardan,

*Tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor.

Kira gelir vergisini nereye yatırabilirim?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com