03 / 05 / 2024

Kira vergisi muafiyeti 2015!

Kira vergisi muafiyeti 2015!

Kira vergisinin mükellefi gayrimenkulünü kiraya vererek gelir elde eden kişiler oluyor. Peki kira vergisi muafiyeti var mı? işte kira vergisi muafiyeti 2015..


Kira vergisi muafiyeti 2015!

Mesken,işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirlerin, istisna bedelinden yüksek olması halinde ödeniyor.


Mesken veya işyerinizi 2014 yılı içerisinde kiraya vererek gelir elde edenlerin kira geliri için belirlenen istisna bedelini aşması halinde kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor.


Elde edilen gelir mesken kirası ise ve 3.300 TL'den fazla ise,aynı şekilde işyeri kiralamalarından ise 27.000 TL'den fazla gelir elde edildiyse kira vergisi beyanname vermek ve vergi ödemek gerekiyor.Peki kira vergisi muafiyeti var mı?


Yukarıda belirlenen istisna bedelinden aşağıda kira geliri elde edenler kira vergisinde muaf tutuluyor.Beyanname kaydı açtırmalarına ve vergi ödemelerine gerek kalmıyor.Vergiden muaf olmayanların vergiyi zamanında ödemesi gerekiyor.


Kira vergisi için beyannameler Mart ayında verildi.Verginin ilk taksit ödemeleri de Mart ayında gerçekleşti.İkinci taksit ödemesi ise 1-31 Temmuz tarihleri arasında yapılıyor. Buna göre vergi için son 11 gün bulunuyor.


Ödemeler;

-Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),

-Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak,

-Anlaşmalı bankalardan,

-Tüm vergi dairelerinden yapılıyor.

Kira vergisi online ödeme!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com