14 / 05 / 2024

Kira vergisi kredi kartı ile ödeme!

 Kira vergisi kredi kartı ile ödeme!

Gelir vergisi kanunu gereğince, gayrimenkul sahiplerinin kiraya verdiği ev ve işyerlerinden elde ettikleri gelir vergiye tabi tutuluyor. Peki kira vergisi kredi kartı ile ödenebilir mi? İşte kira vergisi kredi kartı ile ödeme..


Kira vergisi kredi kartı ile ödeme!

Kira gelir vergisi, bir önceki takvim yılı içerisinde elde edilen gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirin istisna tutarından yüksek olması durumunda ödeniyor.


Bu sene,2014 yılı içerisinde gayrimenkul kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için vergi ödeniyor.2016 yılında ise 2015 yılında elde dilen kira gelirleri için vergi ödemesi yapılacak.


2014 yılı vergi ödemelerinde konut kiralamalarından istisna bedeli 3.300 TL'den; işyeri kiralamalarından ise 27.000 TL'nin üzerinde gelir elde edenlerin 2015 yılında beyanname vermeleri ve vergi ödemeleri gerekiyor.Beyanname verme ve ilk taksit ödeme dönemi Mart ayında sona erdi.İki eşit taksit şeklinde ödenebilen verginin ikinci taksitleri ise 3 gün sonra sona eriyor.Peki kira vergisi kredi kartı ile ödenebilir mi? diyorsanız işte yanıtı..


Kredi kartı ile vergi ödemesi yapmak isteyen kişiler, sisteme girdikten sonra ekranın sol bölümünde yer alan listeden “Kredi Kartı İle Vergi Ödeme” seçeneğini işaretliyor. Burada T.C. kimlik numarası, vergi dairesi, vergi türü ve dönem bilgileri yer almaktadır. Bilgilerinizi kontrol ettikten sonra “Sorgula” butonuna basılıyor. Liste üzerinde bir satıra tıklanarak, listenin alt tarafında, ilgili borca ait ödeme planı görüntülenebiliyor.Kira gelir vergisinin ödendiği bankalar aşağıda sıralanıyor:


Kira gelir vergisinin ödendiği bankalar:

AKBANK

FİNANSBANK  

GARANTİ BANKASI 

HSBC BANK

T.C. ZİRAAT BANKASI

T. İŞ BANKASI

YAPI ve KREDİ BANKASI 

ODEABANK

Kira vergisinden muaf olmanın yolları 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com