03 / 05 / 2024

Kira vergisi istisna tutarı 2015!

 Kira vergisi istisna tutarı 2015!

Taşınmazını kiraya veren kat malikleri, elde ettikleri gelirinin 2014 yılı için belirlenen gelir vergisi istisna tutarını aşması halinde, vergi yükümlüsü oluyor.Peki kira vergisi istisna tutarı nedir? İşte kira vergisi istisna tutarı 2015..


Kira vergisi istisna tutarı 2015!

Gayrimenkulünü kiraya veren gayrimenkul sahipleri, elde ettikleri gelirinin 2014 yılı için belirlenen gelir vergisi istisna bedelini aşması halinde, 2015 yılında vergi yükümlüsü oluyor. 


Kira geliri belirlenen istisna sınırının üstünde olan kişilerin kira gelir vergisi ödeme si için öncelikle beyanname veriyor daha sonra vergi ödemesi yapıyor.Peki kira vergisi istisna tutarı nedir?


2014 yılı boyunca kira geliri elde edenler için belirlenen istisna tutarı meskenlerde 3.300 TL,işyeri istisna tutarı 27.000 TL olarak belirleniyor. 2014 yılında bu tutarın üstünde gelir elde eden gayrimenkul sahiplerinin 2015 yılında beyanname vermeleri gerekiyor ve vergi ödemeleri gerekiyor.


Kira gelir vergisi taksitli ödeme şeklinde yapılıyor. Hesaplanan kira gelir vergisi ödeme ayları Mart ve Temmuz ayları olarak karşımıza çıkıyor.Ödenecek kira vergisini www.gib.gov.tr adresindeki “Hesaplamalar ” bölümünden yararlanarak öğrenilebiliyor.


Kira gelir vergisi ödemeleri;Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesine, Bağlı olunan vergi dairesindeki hesabın bildirilmesi şartıyla diğer vergi dairelerine ve tahsile yetkili banka şubelerine yapılabiliyor.

Kira vergisinden düşülen giderler 2015!

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com