21 / 09 / 2024

Kira vergisi 2.taksit 2015!

 Kira vergisi 2.taksit 2015!

İki eşit taksit şeklinde ödenen kira vergisinin ilk taksiti Mart ayında ödendi.Peki kira vergisi 2.taksit ne zaman ödenir? İşte kira vergisi 2.taksit 2015..


Kira vergisi 2.taksit 2015!

Gayrimenkul sermaye iradı olarakta bilinen kira gelir vergisi, bir önceki sene içerisinde elde edilen mesken ve işyeri kiralamalarının belirlenen vergi sınırının üstünde olması halinde ödeniyor. Buna göre bu sene 1 Ocak-31 Aralık 2014 tarihleri arasında kira geliri elde edenlerin vergi ödemesi gerekiyor. P


2014 yılı boyunca elde edilen kiralar için meskenlerde istisna bedeli 3.300 TL olarak belirlendi; İşyeri için istisna bedeli ise 27.000 TL olarak tespit edildi.


Vergi için öncelikle beyanname verilmesi gerekli olup, bu yıl Mart ayı içerisinde beyannameler verilerek ilk taksit ödemeleri yapıldı. 

Peki kira vergisi 2.taksit ne zaman ödenir? diyorsanız işte yanıtı..


Yılda iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisinin ikinci taksitleri ise Temmuz ayında ödeniyor.Buna göre mükelleflerin 12 gün içerisinde vergi borçlarını yatırmaları gerekiyor.


Vergi ödemeleri için mükelleflerin iki seçeneği bulunuyor: Götürü gider yöntemi ve gerçek gider yöntemi.Götürü gider yöntemini seçenler hiç masrafları olmamasına karşın yüzde 25 oranında indirim yapabiliyor. Ancak bu yöntemi seçenler iki sene içinde gerçek gider yöntemine geçiş yapamıyor.


Gerçek gider yöntemini seçenler ise, kiraya konu olan taşınmaz için yapılan masrafları, gider olarak düşebiliyor.

Kira vergisi nasıl hesaplanır 2015?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com