02 / 05 / 2024

Kira kontratı nasıl yapılır?

 Kira kontratı nasıl yapılır?

Kira kontratı, bir taşınmazın kiraya verildiği zaman kiracısı ile ev sahibi arasında imzalanıyor.Peki kira kontratı nasıl yapılır?İşte kira kontratının yapılmasına ilişkin bilgiler..


Kira kontratı nasıl yapılır?

Ev sahibi ve kiracı arasında yazılı bir şekilde hazırlanan kira kontratı kiracı ve kiralayan için önemli bir belge niteliği taşıyor. Kira kontratları tarafların taleplerine göre kira kontratı düzenlenebiliyor.


Kira kontratı yapılırken, kontratta belirtilmesi gereken belli başlı hususlar bulunuyor. Örneğin ilk olarak evin nerede olduğu, açık adres bilgisi, kaçıncı katta yer aldığı gibi bilgilerin belirtilmesi gerekiyor. Kiracının hangi konutu kiraladığının bilgilerinin net olması gerekiyor. 


Bu bilgilerin yanı sıra ev sahibinin bilgilerinin de eksiksiz olması gerekiyor. Örneğin ismi, soyismi, T.C. kimlik numarası gibi. Aynı zamanda kiracının da bilgilerinin tam olması gerekiyor.


Belirtilen genel bilgilerden sonra konutun özel durumları ve demirbaşlara ilişkin hususlar, kirama işleminden önceki halinin de kontratta belirtilmesinde yarar görülüyor.Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan kira kontratı örneği aşağıda yer alıyor:


Kiralık kontratı örneği..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar


İmzalar

Kira kontratı nerede yapılır?


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com